Na mariborski srednji šoli! V kočljivi pozi posnel dijaka in žgečkljive podrobnosti objavil.

slika je simbolna

Na eni od mariborskih srednjih šol vladajo poostreni ukrepi. Vključila se je tudi policija, ki preiskuje, kdo je pod drugim imenom grozil z bombo in kdo je v kočljivi pozi posnel dijaka in žgečkljive podrobnosti objavil. Piše spletni Večer

 Na različnih družbenih omrežjih je zakrožil videoposnetek spolnega akta med dijakoma, ki sta bila na skrivaj posneta v toaletnih prostorih šole. Občutljiva vsebina je bila preko spletnih aplikaciji poslana še številnih posameznikom. Drugi incident na isti šoli pa je bila grožnja z eksplozivnim sredstvom, piše večer, neuradno.

“Da, zgodilo se je oboje,” je ravnateljica potrdila za omenjeni portal in namignila, da je grožnja “z razstrelivom priletela preko komunikacije eAsistent”, zato na šoli domnevajo, da grožnje ni poslal tisti, čigar račun je bil uporabljen in da gre najbrž za krajo identitete in vdor v računalniški sistem. O razstrelivu, ki je predstavljalo grožnjo, je bilo kasneje sicer ugotovljeno, da je govor orožju iz računalniških iger, ki jih igrajo mladi.

Obveščamo vas, da se na šoli pojavljajo grozilna sporočila, fotografije in video posnetki, ki se z neprimerno vsebino širijo po družbenih omrežjih, hkrati se kreirajo nove skupine (SŠOM novice), z namenom škodovanja šoli, dijakom in zaposlenim, ki še dodatno poskušajo ovirati normalno delo in ugled šole. V sodelovanju s policijo in v skladu s protokoli so sproženi postopki za odkrivanje povzročiteljev takšnega trenutnega stanja. Pouk poteka normalno, sprejeti pa so dodatni ukrepi za povečanje varnosti.

Starše prosimo, da se doma pogovorijo z dijaki o posledicah snemanja, razpošiljanja, preverijo vsebine na mobitelih ter vsebine računalniških iger, še posebej spletnih, v katere so dijaki vključeni.” So zapisali na spletni strani ene izmed mariborskih srednjih šol.

Policija primer preiskuje v smeri kaznivega dejanja napada na informacijski sistem, je potrdila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga in dodala, da policisti zbirajo obvestila tudi o sumu drugih kaznivih dejanj, a zaradi interesa preiskave o podrobnostih še ne morejo govoriti.

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)