Na obisku pri Trumpu tudi Janez Janša, kjer ga spoštujejo kot predsednika vlade. #slike

Če imaš šarm in karizmo, ter ime, ki ga poznajo tudi preko “luže”, potem je ne glede na stanje doma, občutek veličasten. Slovenija pa le še bolj cenjena v svetu.

Vodja SDS Janez Janša se v Washingtonu udeležuje več srečanj konservativcev, med drugim foruma Globalnega zavezništva desne sredine (IDU), ki ga je avgusta imenovalo za častnega člana svetovalnega odbora. To je za predsednika stranke SDS velika čast. Predvsem pa je pokazatelj, kako cenjen je Janez Janša v tujini.

V petek je bil Janša gost na sprejemu pred sobotno gala večerjo Kluba mladih newyorških republikancev, na katerem je beseda tekla o ameriški in transatlantski politiki. S prireditve je objavil fotografijo na twitterju in zapisal, da gre po njegovem mnenju za »enega večjih, vsebinsko pomembnejših in najbolje organiziranih političnih dogodkov, ki se jih je udeležil od leta 2002«.

Včeraj je predsednik stranke SDS sodeloval na sobotni gala večerji kjer so bili prisotni posebni gostje tudi sin bivšega predsednika ZDA Donald Trump mlajši,  Jack Posobiec, bivši newyorški župan Rudy Giuliani, Trumpov politični svetovalec Roger Stone ter zvezna kongresnica iz Georgie Marjorie Taylor Green.

So pa  Janeza Janšo, kot je videti na rezervaciji naslovili kar s ‘H. E. PM Janza‘, torej His Excellency oz. v prevodu ‘njegova ekscelenca predsednik vlade Janza’. Kot kaže, organizatorjem je očitno zagodel tiskarski škrat, tudi s tem ko so ga preimenovali v Janzo. 

Konec dober vse dobro. V Ameriki se na to ne ozirajo če jim tudi tiskarski škrat kdaj zagode, ali pa ne poznajo tako dobro male Slovenije. Glavno je da poznajo velike ljudi svetovnega kova.

(SLIKE TWITTER PROFIL JANEZA JANŠE)

Povezane objave

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

V Levici svoje zaposlujejo kar vse povprek, tudi brez ustreznih izobrazb? Samo, da so “naši”