Na “osvobojeni” RTV, napis, kar v “polomljeni” slovenščini!

slika: twitter

Na naši “osvobojeni” RTV imajo očitno profesionalnost zelo malo, ali skoraj nič kompetenc. Tisti, ki med 2500 zaposlenimi skrbijo za podnapise, pa imajo očitno zelo malo, ali skoraj nič znanja slovenskega jezika.

Nacionalna televizija Slovenija, katero moramo plačevati vsi, ki smo naročniki električnega priključka ima očitno probleme s slovenskim jezikom. Sliši se kot izmišljotina, a resnično drži. Prav nacionalna televizij, torej, glavna televizija države, bi morala skrbeti za slovensko jezik. Ne samo da se pravilno izgovarja, ampak, da se pravilno tudi piše.

Zakon o rabi slovenskega jezika je v 22. členu zelo jasen: “Jezik v medijih, registriranih v Republiki Sloveniji, je slovenski.  Tujejezični radijski in televizijski programi ali njihovi deli, ki jih prevzemajo izdajatelji, ustanovljeni oziroma registrirani v Republiki Sloveniji, so prevedeni v slovenščino. Če so v medijih, ki izhajajo v slovenščini, objavljena sporočila tudi v tujem jeziku, ne smejo biti izrazno bolj poudarjena kot sporočila v slovenščini.”

Očitno tujerodni delavci zlizani z levico na TV Slovenija, ne poznajo zakonov, ki bi moral še posebej veljati za nacionalno televizijo naše države. Tako so lahko med prenosom seje iz Državnega zbora, med novicami ki so se vrtele v spodnjem delu ekrana prebrali polomljeno slovenščino ki se je glasila tako: “Izrael je ponoči izvedel napade na najmanje 50 ciljeva u Gazi.”

S tem so na nacionalni televiziji, ne le kršili zakona o rabi slovenskega jezika, ampak naredili Sloveniji veliko sramoto. Vsaj svoje tujerodne delavce, bi lahko obvestili, da se v Sloveniji piše in pogovarja slovensko!!!

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

7 komentarjev

marker 16. 10. 2023 - 9:10
Tako kot povsod ima tudi pri prevajalstvu priseljenski kader prednost pred domačim kadrom.
resnisembil jaz 16. 10. 2023 - 9:00
Banda komunistična, srpokladivarska, boljševiška na revolucionarni RTV saj nismo več v Jugoslaviji...
Slovenec 33 16. 10. 2023 - 9:54
Taki so standardi v okupirani državi Sloveniji pa se lahko na glavo postavite. Okupacija se nadaljuje.
Čunga Lunga 16. 10. 2023 - 11:18
Glede na "osvobojenost" bodo kmalu podnapisi v cirilici in arabščini.
Gorvel 16. 10. 2023 - 13:47
Dali so nam vedeti : Jugoslavije več ni, zdaj je Srboslavija.
mona lisa 16. 10. 2023 - 14:58
Še malo pa bodo napiši v arabščini.
DOMOLJUB SLOVENIJA 17. 10. 2023 - 4:43
Novo vodstvo ukinja SLOVENSKI JEZIK https://www.youtube.com/watch?v=0nWc5m7xUTE
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več