Na shodu upokojencev največ žvižgov deležna Pirc-Musarjeva in Mesec

Shod upokojenev

Danes v petek, 31. marca, je potekal vsesplošni protivladni protest pod geslom: “Leti, Robi, leti!” z začetkom ob 15 uri na Trgu republike v Ljubljani, katerega smo v živo prenašali tudi na našem Facebook profilu.

 Na tokratnem shodu, ki se je začel s sprehodom po ulicah v središču Ljubljane, je bilo največ protestnikov do zdaj. Okrog dvajset tisoč protestnikov se je tokrat sprehodilo po ljubljanskih ulicah in ob spremljavi harmonike kričali »Vlad Iniciativa Glas upokojencev je sicer pred tem že organizirala dva shoda. Tokrat je bil shod razširjen na protivladni protest, ob pozivu k višjim pokojninam. Premierja Roberta Goloba so pozvali k čimprejšnjemu odstopu.

[color-box color=”yellow”] Rupar na shodu: “Oblast se na naše pobude ne odziva, na pisma in prošnje ne odgovarjajo, kot da vas ni, kot da si dejansko mislijo, da niste vredni njihove pozornosti, in da bi se z nami pogovarjali. In v tem so vladajoči povsem enaki: Golob, Klakočar Zupančičeva, Mesec in Sušnik. Vsi isti! Ampak pozor: Vse preveč pa sem razočaran nad komaj komaj izvoljeno predsednico države Pirc Musarjevo, menda imenovano “kraljico naroda”. [/color-box]

Na dogodek so vabljeni vsi: upokojenci, sinovi, hčerke, vnuki, vnukinje, mladi, torej vsi tisti, ki si želijo drugačno Slovenijo, strankarska pripadnost in religiozna opredelitev ne igrata nikakršne vloge. Rupar je bil nazadnje izjemno kritičen do nedavne izjave predsednice republike Nataše Pirc Musar, s katero je močno razžalila upokojenke in upokojence in ji dejal, da “je popolna sramota”. Najbolj ga je razjezila izjava, da naj bi se upokojence izkoriščalo za nabiranje političnih točk.

video: e-maribor.si

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”