Najmlajši poslanec stranke SDS, Andrej Hoivik, danes praznuje 30 let

Andrej Hoivik

Danes je zagotovo veselo v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke, saj okrogli rojstni dan, 30-let, praznuje njihov poslanec Andrej Hoivik.

Andrej Hoivik se je rodil na današnji dan, 13. januarja 1993 v Ljubljani. Živi v Podlubniku v Škofji Loki. Vrtec, osnovno in srednjo šolo je obiskoval v domačem kraju. Zanimivost priimka je ta, da ima norveški priimek, saj je njegov oče Norvežan. Leta 2012 je srednješolsko izobraževanje na Gimnaziji Škofja Loka zaključil z vpisom med zlate maturante. Vedno sta ga zanimala tako naravoslovje kot družboslovje, kar dokazuje dejstvo, da je izbirna predmeta iz mature opravljal tako iz kemije kot tudi iz sociologije. Ker ga je naravoslovna znanost, predvsem elementarni deli življenja, najbolj pritegnila se je po končani maturi vpisal na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani – smer Kemija, kjer je leta 2018 magistriral iz organske kemije.

Sebe opredeljuje za liberalnega konzervativca, saj so mu blizu vrednote, kot so domoljubje, delavnost, poštenost ob spoštovanju različnosti, saj je to zanj skupno bogastvo, iz katerega si želi črpati dobro za vse. Kot poslanec se bo zavzemal za ohranjanje in obnovo bogate slovenske kulturne dediščine – mestnega jedra, gradov in vaških jeder – predvsem s pospešenim in uspešnim črpanjem sredstev iz evropskih finančnih skladov. Prioritetno bo naslovil vprašanja stanovanjske problematike, zlasti mladih, hkrati pa si bo prizadeval za izboljšanje štipendijske politike in promocijo deficitarnih poklicev.

Andreju Hoiviku, ob njegovem 30. rojstnem dnevu čestitamo tudi iz uredništva portala e-maribor.

Povezane objave

Posnetek, ki ga še niste videli. Čisto od blizu. Pritekel k Ronaldu se slikal in ga poljubil! (video)

Trenutek, ko je tovorna ladja porušila most v mestu Baltimore v ZDA (video)

Tu je nabor najbolj neumnih izjav predsednika vlade, ki so bili na shodu deležni največ žvižgov.

1 komentar

MOPSEN 13. 01. 2023 - 10:10
Vsaka čast,za njegovo delo v parlamentu.
Dodaj komentar