Narobe svet!. Človeka, ki je odgovoren za številne izvensodne poboje, bodo pokopali z vojaškimi častmi

Janez Zemljarič, direktor zloglasne UDBE, človek, ki je odgovoren za številne izvensodne poboje, številna mučenja ljudi bo pokopan z vojaškimi častmi. To je možno le v Sloveniji!

Golobovi vladi se je zmešalo. Nekdanji direktor Službe državne varnosti Janez Zemljarič, ki je veljal za enega najbolj vplivnih stricev iz ozadja pokopan z vojaškimi častmi, četudi se je Zemljariču v zadnjem desetletju očitalo njegovo vlogo pri številnih udbovskih umorih. Pravijo, da je treba govoriti o mrtvih vse dobro. A kaj je dobrega pri človeku, ki je odgovoren za številna mučenja, umore, zaslišanja, odvzeme premoženja itd. 

Stane Granda: “Zemljarič ni bil le le predsednik slovenske vlade in drugo, bil je šef represivnih organov, ki imajo v njegovem konkretnem primeru še kako krvave roke”.

Vse barabije Janeza Zemljariča so zbrane tudi v knjigi Romana Leljaka: “Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča”, kjer lahko preberemo, da je bilo največ Zemljaričevih akcij izvedenih leta 1974, pred 49 leti torej, med njimi pa najdemo tudi zelo zanimive. Denimo obravnava “Rafael”, usmerjena proti domnevnim klerikalnim elementom, kot so – po Zemljariču – p. Roman Tominec, dr. Janez Oražem, dr. Marjan Smolik, dr. Martin Špringer, kanonik Melhior Golob, dr. Drago Klemenčič, škof dr. Stanislav Lenič, Maksimilijan Jezernik, pa tudi nekateri aktivni laiki (dr. Emilijan Cevc, dr. Stane Gabrovec, dr. Anton Bitenc, inž. Janez Kregar in profesor Alojz Rebula). V obdelavi “Apostol” pa je Udba vzela pod drobnogled laike in klerike, “grupacije na verski osnovi, ki kažejo vrsto simptomov, karakterističnih za katoliško akcijo”. Kot je zapisano v poročilu, so v teh krogih navzoči različni poklicni profili, mnogi od njih pa v svojih skupinah delujejo “izrazito sovražno”. Med kleriki tako navajajo Rudija Koncilijo, Franca Boleta, Vinka Kobala, Bojana Ravbarja, Dragana Adama, patra Hieronima Žvegliča, patra Jožeta KunškaFranca Mačka itd. V tem primeru je šlo za udbovski nadzor nad duhovniki, ki so se ukvarjali s pastoralo mladih (gibanje fokolarov, Taize, gibanje Pot, katoliški študenti itd.). Ena od obsežnih akcij Udbe, ki je bila uvedena že leta 1970, pa je bila akcija “Akademik”, namenjena nadzoru profesorjev in študentov teološke fakultete, predvsem “bolj ekstremnih” profesorjev, ko so ugotavljali “škodljiva delovanja nasproti naši ustavni ureditvi in političnim intencijam naše samoupravne družbe”. Pišeta portal Nova24TV in Spletni časopis.

Zemljarič naj bi se podpisoval pod dokumente s katerimi je omogočal teroristična dejanja, umore jugoslovanskih državljanov v tujini. Gre za dejanja za katera bi morala veljati ničelna toleranca!”

Očitno se Slovenija niti 30 let po samostojni državi še ni otresla komunizma. In pod vlado Roberta Goloba je v komunizem še bolj zabredla. Kako je sploh možno, da človeka, ki je teptal človekove pravice, bil odgovoren za številne poboje in mučenja ljudi, ki jih je izvajala zloglasna UDBA pod njegovim poveljem, pokopljejo z vojaškimi častmi? To je možno le v Severni Koreji in Sloveniji!

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.