Nedopusten politični pritisk ministrice Tanje Fajon na javno RTV.

Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija

Zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je še nedavno glasno vpila, da Janševa vlada vrši politični pritisk na RTV Slovenijo, danes brez slabe vesti sama počne prav to. 

Še nedavno je bila Tanja Fajon del “ekipe KUL”, ki je s protestnim pismom opozarjala na nepravilnosti in pritiske na zaposlene na RTV Slovenija. Takratna opozicija je šla še korak dlje in celo dejala, da gre na RTV za ustrahovanje novinark in novinarjev, uničevanje njihove neodvisnosti in poklicne integritete ter preoblikovanje RTV Slovenija v vladno trobilo. Predsednik programskega sveta RTV Slovenija Peter Gregorčič je ob tem takrat dejal, da imajo podpisani politiki željo po podrejanju medijskega prostora in s tem po krepitvi njihove politične moči. In danes smo priča prav temu.

Še pred nekaj meseci je bila Fajonova zaskrbljena, kaj se dogaja na RTV

In če je pred meseci Tanja Fajon govorila o mračnih časih zaradi domnevnih pritiskov, danes zunanja ministrica Tanja Fajon sama vrši pritisk na javni medij. Direktorju RTV Andreju Grahu Whatmoughu je zapisala, da je novico o napovedani ukinitvi dopisništev v Rimu, Berlinu, Moskvi in krčenju dopisništva v Bruslju sprejela z zaskrbljenostjo, pri čemer je poudarila pomembnost “ozaveščenosti naših državljanov o dogajanjih v svetu in umeščenosti Slovenije v mednarodnem kontekstu.

Tanjo očitno spet skrbi. Kaj nebi bilo boljše da bi delala tisto, za kar je plačana. Torej za delo zunanjega ministrstva.

Povezane objave

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar