Nekdanji mariborski pevec povečal družino. Na svet je prijokal Maj.

Rojstvo otrok pri Slovencih še vedno upada. Čeprav se je lani v Mariboru rodilo kar 1916 otrok, pa letos napovedujejo žal ponovni upad. Najmanj otrok se je v Mariboru rodilo leta 2020, čemur je verjetno botrovala epidemija Covida.

Se je pa včeraj zjutraj nekdanjemu mariborskemu pevcu Davidu Kosu rodil še drugi sin. S partnerko Marjano sta ga poimenovala Maj. Mladi družinici čestitamo tudi v imenu portala e-maribor.si. 

Ime Maj je moška oblika ženskega osebnega imena Maja. Pomeni pa prebujenje oziroma pomlad. V Sloveniji je moških z imenom Maj  2.489. To ime je po pogostnosti med moškimi imeni na 97. mestu, med vsemi imeni pa na 211. mestu. Največ moških z imenom Maj je v Osrednjeslovenski regiji, kar 668, sledi Podravska regija z 364 imeni Maj in Savinjske regija s 336 Majev, piše v statističnih podatkih Republike Slovenije.

Najpogostejše moško ime je v Sloveniji še vedno Franc. Teh je 20.580, Sledi Janez, teh je 19.014 in Marko teh je 17.267. Med sodobnimi imeni pa prevladujejo Tian (1367), Tai (777) in Mai (424)

 

Povezane objave

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

BOMBA V MARIBORU! Na Teznem našli bombo iz druge svetovne vojne

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.