Nekdanji novinar Nova24TV, naj bi postal voditelj Odmevov?

Luka Svetina, slika Nova24TV

V zadnjih mesecih osrednji slovenski mediji poročajo, da je odšlo mnogo novinarjev in tehničnega osebja iz uredništva informativnega programa na RTV Slovenija. Torej je prišel čas za mlado kri in nove nadobudne ideje. 

Novi voditelj Odmevov naj bi postal Luka Svetina, nekdanji novinar Nova24tv in Sportkluba. Trenutno opravlja vlogo novinarja, urednika in voditelja pogovornih oddaj pri portalu Domovina.je. V zadnjih mesecih levi mediji poročajo, da je odšlo mnogo novinarjev in tehničnega osebja iz uredništva informativnega programa na RTV Slovenija.  V preteklih mesecih so levi novinarski privrženci s pomočjo slovenskih dominantnih medijev poudarjali, da so na račun razmer izgubili veliko kadra v uredništvu informativnih oddaj. Tako je to, ko levi novinarji izkusijo da ni več polnega levega korita, iz katerega so se ves čas napajali.

Luka Svetina naj bi tako postal novi voditelj večerne informativne oddaje Odmevi na prvem programu Televizije Slovenije, piše portal Prava. Tudi pogodba naj bi bila že podpisana, Svetina pa naj bi v kratkem pričel tudi z uvajanjem na nacionalni televiziji.

Luka Svetina je sicer diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede. Prve korake v svetu novinarstva je naredil kot sodelavec Mirana Ališiča pri pokrivanju dogodkov iz sveta Formule ena. Portal F1express je bil dve leti tudi del spletne strani MMC. Kasneje je postal komentator športnih dogodkov na komercialnem športnem kanalu Sportklub. Sledila je selitev na Nova24tv, kjer je preživel pet let. Spomladi je skupaj z Valentino Plaskan vodil politična soočenja pred parlamentarnimi volitvami na Planet TV.  Letos aprila je postal novinar in voditelj pogovornih oddaj pri mediju Domovina. Poleg pisanja novinarskih člankov za tiskano izdajo Domovine namreč pripravlja za spletno izdajo istega medija še oddajo Vroča tema.

Luki želimo veliko dobrih oddaj.

Povezane objave

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

1 komentar

Bojan Pavelsek 17. 08. 2022 - 5:23
Ko bo z RTV SLO odšlo 1700 osebkov, bo stanje za njih precej boljše. Poskočile jim bodo plače za 2 do 3 krat.
Dodaj komentar