(NE)kulturna sramota! Svetlana Makarovič s knjigo, kjer nastopata minister Fujs in Janšelj.

slika: Demokracija.si

Če smo pred dnevi lahko spremljali vladni obisk Podravja, ultra-leve nevladne organizacije in tako imenovani kulturniki pripravljajo na Ptuju tudi svoj obisk.

Leva (NE)kultura po Ptujsko

A obisk levičaske (ne)kulturne ideologije, ne bo obisk, kjer bi ministri in sekretarji prisluhnili gospodarstvenikom, županom in drugim dostojanstvenikom našega pogosto prezrtega območja, ampak bo predstavitev nove knjige »Žlahtnožleht« Svetlane Makarovič in Mateja Šurca, »umetnikov«, ki poveličujejo totalitarne sisteme in cenijo vse, kar je povezano z rdečo zvezdo.

In kaj je ta nov književni presežek? Kot je razvidno iz opisa dogodka, so avtorji  žlahtni ob spoznanjih minljivosti in lastnih šibkosti, žleht pa v bičanju lastnosti raznih parazitov, licemercev, pokvarjenih farjev, ministra Fujsa … Še Rupel je dobil manjšo vlogo. To je očitno res levi presežek kulturnega (ne)ustvarjanja. V nadaljevanju lahko vidimo tudi namen te nove knjige: “Morda je namen tega pisanja rešiti zablodele ovčice pred peklensko nevednostjo in dolgočasjem nebes. Janšelj ima v knjigi zgolj epizodno vlogo, več si niti ne zasluži, to pa utegne razočarati tiste, ki pričakujejo, da bosta Svetlana in Matej vso jezo stresala na aktualni režim. Branje odsvetujeta tudi občutljivim dušam, ki jim sveti duh preko Rimskokatoliške cerkve signalizira božjo milost.”

Ironija je, da avtorja govorita o parazitih, medtem ko Svetlana Makarovič pa naj bi uživala več kot 1800€ privilegirane pokojnine, hkrati pa naj bi na račun davkoplačevalskega denarja zastonj bivala v prestižnem domu za občane v Trnovem. In neverjetno, avtorja govorita o »stresanju jeze na aktualni režim«, medtem ko so Podravske občine in s tem prebivalci pridobili pod to vlado daleč največ v primerjavi s prejšnjimi levimi vladami. Skoraj nihče od poštenih Podravcev namreč nima 1800€ penzije.

Še največja ironija na koncu pa je ta, da je organizator tega dogodka Mestno gledališče Ptuj, ki ga vodi znani levičar Peter Srpčič, ki je leta 2019 Ptujčane, po tem ko so pozvali k odstopu Katje Gonc zaradi nečistih poslov na Zavodu za turizem Ptuj, poimenoval drhal.

No torej sedaj vemo za koga je Svetlana Makarovič napisala novo knjigo.

SDM Ptuj

 

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji