(NE)pravna država? Janši zaradi razžalitve 8000 evrov kazni, Mescu pa le sodni opomin

sodniško kladivo

Saj ni res, pa je. V petek je bil prvak SDS Janez Janša zaradi obrekovanja na celjskem okrožnem sodišču obsojen na 8.000 evrov denarne kazni, danes pa je bil Mesec v podobnem postopku obsojen le na sodni opomin.

Petdesetletnega Bernarda Brščiča, magistra ekonomije in filozofije ter bivšega predsednika stranke Domovinska liga, je prizadela oznaka fašist, ki mu jo je Luka Mesec nadel 29. novembra 2018 v državnem zboru in zatem še 17. decembra v Odmevih na Televiziji Slovenija. Mesec je znal rad opletati z jezikom tja v tri dni, a to ni edina sodba, ki ga zaradi prehitrega in umazanega jezika še čak na ljubljanskem sodišču, kjer ga toži Rok Snežič

In zanimivo. Janez Janša je bil v petek zaradi domnevnega obrekovanja, ker je nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinoviča v enem od svojih tvitov označil za “sodelavca pri umoru” Boruta Meška, obsojen na 8.000 evrov denarne kazni. Danes pa je bil Luka Mesec, sicer spoznan res za krivega, ker je Bernarda Brščiča kar dvakrat javno označil za fašista, a je dobil le sodni opomin, pa karkoli že to pomeni.

Dvojna merila sodišča, kot pri sodbi proti Ludviku Tomšiču, ki je konec februarja 2020 na protestu v Ljubljani vpil “Ubij Janšo” in še nekaj variacij na isto temo,  ko je sodišče slednjega oprostilo obtožb in spoznalo, da Tomšič v kritičnem času ni bil prišteven.

Kdo lahko torej še verjame pri nas v poštene tožbe, ko se recimo ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, objema z ljubljanskim županom, ki je v vrsti sodnih postopkov, a še nikoli obsojen. In kdo lahko verjame, da v pravično sodbo, ko so javni pozivi s smrtjo nekemu politiku in v tistem času tudi kandidatu za predsednika vlade, končajo z oprostilno sodbo?

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

4 komentarji

mona lisa 6. 11. 2023 - 12:27
Rdeče sodstvo. Nepravna država.
roco 6. 11. 2023 - 15:03
Koliko dokazov še potrebujemo zabiti zlovenci?
Slovenec 33 6. 11. 2023 - 15:45
Če se govori o krivosodju, je potrjena njegova vloga v okupaciji Slovenije, kjer se preganja domoljube in ščiti okupatorje ter veleizdajalce slovenskega naroda. Nič novega, po 45 letu že mnogokrat potrjeno
karies 6. 11. 2023 - 23:29
SLO poleg kevs politicne mafije vlada tudi sodna mafija z dvojnimi merili za nase in druge
Dodaj komentar