Ni za občutljive! Objavili so posnetke žičnice, ki je strmoglavila v Italiji.

Slika: zajem zaslona twitter

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek padca žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije, kjer je konec maja umrlo 14 ljudi. 

Posnetek padca žičnice v Italiji

Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone padla približno 20 metrov globoko in se nato še kotalila po hribu navzdol. V kabini je bilo skupaj 15 ljudi, preživel je le petletni deček.

Na posnetku nadzornih kamer, ki ga je prva objavila italijanska televizija, je dobro vidno, kako se žičnica brez težav vzpenja proti cilju. Na vrhu, kjer bi se morala ustaviti, je nenadoma zdrsnila in začela drseti v dolino. Z žičniškega kabla je padla približno 300 metrov od postaje. Lastnik družbe Ferrovie del Mottarone, ki upravlja žičnico, ter direktor in vodja vzdrževalne službe v tej družbi naj bi manipulirali z zasilno varnostno zavoro, zaradi česar je naprava padla v globino.

“Na Tg3 je bil ekskluzivno objavljen posnetek kabinske žišnice Mottarone pred padcem.  Do drsenja v dolino  ki je stala življenja 14 ljudi. Posnetki niso za občutljive,” so zapisali na twitter profilu.

P.M

Povezane objave

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.

Golob bo iz Evrope dobil klic, zaradi ukinitve, dneva spomina na žrtve komunističnega režima.