Nova lažna novica (levega) mariborskega Večera?

slika: fotomontaža

Vlada Janeza Janše je začela popravljati sporne zakone, ki so jih v desetih letih povzročale leve vlade. A še vedno se najdejo mediji, ki ljudi zavajajo.

Večerovo zavajanje bralcev

Časnik (z levo težo) Večer je objavil zanimivo zgodbo o 76. letni Ani, ki živi v podnajemniški garsonjeri v Mariboru. tako je zapisal: “Ana je ena od 243.000 ljudi, ki živijo z dohodki, nižjimi od praga tveganja revščine. V Sloveniji 105.000 upokojencev prejema pokojnino do 500 evrov, no, Ana je v “razredu”, ki je na dnu, med 37.000 tistimi, ki imajo pokojnino nižjo od 300 evrov.” A večer, tako, kot smo pri njihovih, sicer zaklenjenih člankih, že navajeni je v članku natrosil polno neresnic: “Leta 2013 je druga Janševa vlada sprejela razvpiti Zakon o uravnoteženju javnih financ, zloglasni ZUJF, ki je (sogovornici v članku op.a.) ukinil varstveni dodatek, dragocenih 150 evrov.”

[color-box color=”blue”] To pa seveda ne drži: Spremembe glede upravičenosti do varstvenega dodatka je 2011 sprejela Pahorjeva Vlada (Svetlik in Kopač Mrak) V veljavo so stopile 1.1.2012. Janševa Vlada je nastopila februarja 2012.[/color-box]

Očitno je težko zapisati Večeru nekaj, kar je slabega storila njihova “hišna stranka” SD, a vsaj tiho bi bili lahko in se nebi lagali.

PM

 

Povezane objave

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)

Razpis – Festival pod Pohorjem 2024

Kangler vabi Roberta Goloba, da se preizkusi pri delu na kmetiji.