Nova RTV sramota! Na RTV zbirajo podpise v znak podpore cenzuri Manice Ambrožič?

RTV Slovenija, slika: v Fokusu

RTV drvi v novo sramoto. V naši javni TV hiši naj bi se zbirali podpisi v podporo urednici Manici Ambrožič, zaradi cenzure intervjuja z Izraelskim veleposlanikom.

Zbiranj podpisov v podporo cenzuri?

Novo dno nacionalke niti ni cenzura intervjuja z izraelskim veleposlanikom, ampak zbiranje podpisov v podporo odgovorne urednice informativnega programa Manica Ambrožič, ki je objavo že posnetega prispevka, intervjuja z Izraelskim veleposlanikom, tudi prepovedala. Podpise podpore pa naj bi, kot piše danes Bojan Požar na twitterju osebno zbiral kar novinar RTV Gregor Drnovšek, ki nastopa tudi v bizarnem video posnetku ” medijske svobode ne damo!”

Tudi Manica Ambrožič je nastopila v odmevnem javnem nastopu, kjer je govorila o medijski svobodi ter da je javni servis neodvisen in pluralen. Žal je zadnja poteza Ambrožičeve pokazala, da osnovnemu “fair playu” v vlogi odgovorne urednice ni kos. RTV Slovenija bi se morala 

To je ključna napaka Ambrožičeve, ki si jo je privoščila. Zaradi lastnih propalestinskih stališč je zanemarila drugo stran in ji odrekla pravico, da pove svoj del zgodbe. To si lahko privošči več kot 2500 zasebnih medijev v državi, ne pa odgovorna urednica informativnega programa javnega nacionalnega medija. Ne pozabite, preko električnih priključkov jim vsako leto namenite 100 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja, piše portal Nova24TV!

P.M.

 

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?