Ob sestopu s Triglava se je smrtno ponesrečil 72-letni Mariborčan

Gorenjski reševalci so bili danes v akciji za 72-letnim Jankom S. iz okolice Maribora. Od včeraj, od 16.00 naprej se svojcem več ni oglašal. 

Pogrešeni 72-letni Janko S. je bil včeraj, okoli 13.00, še na Triglavu, sestopil pa je v smeri doma Planika pod Triglavom. Od tam naj bi odšel proti Vodnikovem domu in naprej proti Pokljuki. Policisti so ga od srede intenzivno iskali, danes pa so teren pregledali tudi gorski reševalci, vodniki reševalnih psov in policijski helikopter. Pogrešanega 72-letnega pohodnika so danes popoldan našli med iskalno akcijo gorskih reševalcev in letalske policijske enote. Opažen je bil iz helikopterja. Piše portal Maribor info.

Okoliščine kažejo, da se je na poti s Planike proti Pokljuki izgubil in med hojo padel po zahtevnem terenu v smeri Velega polja. 72-leniku žal ni bilo več pomoči. Tuja krivda je izključena, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Povezane objave

Pri Večeru spet ne znajo šteti? Našteli so le nekaj 100 udeležencev shoda

Zbiranje podpisov. Arsenovič lahko pred občino, medtem ko SDS le na Trgu svobode

Občinski odbor SDS Duplek dobil starega-novega predsednika za nov štiriletni mandat

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več