Ohladilo se bo. Prihaja tudi sneg! Preverite kje bo snežilo!

slika je simbolna

Nekatere dele Slovenije bo pobelil sneg. Ponoči se bodo tako padavine okrepile in razširile na večji del Slovenije. Tudi hladneje bo!

Agencija RS za okolje (Arso) za ta vikend napoveduje tudi prvi sneg. Danes bo pretežno oblačno, sprva marsikje tudi megleno. Več jasnine bo le na severozahodu. Popoldne bo v jugovzhodni Sloveniji začelo rahlo deževati. 

Do nadmorske višine 500 metrov ali celo nižje sneg lahko pričakujejo med Pohorjem, Zasavjem in Kočevskim. Naslednja vremenska fronta že v torek

Ponoči se bodo padavine na jugovzhodu okrepile in razširile na večji del osrednje in vzhodne Slovenije. Meja sneženja se bo predvsem ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 8 °C.

V Mariboru lahko sneg do nižin pričakujemo danes ponoči.

Povezane objave

V torek pričakujemo pravo zimo. Temperature pa pod lediščem!

🔴Pozor, za SZ del Slovenije so napovedane močne padavine! (Graf padavin)

Agencija za okolje opozarja na intenzivne padavine in vetrove v noči na petek

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več