Okuženih že 50 slovenskih maturantov, ki so se vrnili iz Španije. Številke naraščajo!

Med dijaki z novomeškega območja, ki so se udeležili maturantskega izleta v Loret de Mar v Španiji, so v ponedeljek in torek potrdili več kot 50 okužb z novim koronavirusom.

Več, kot 50 novih okužb s koronavirusom pri novomeških dijakih

Če so zjutraj poročali o osmih primerih okužbe s koronavirusom, je število na novo potrjenih okužb med dijaki skokovito poskočilo. Epidemiologi ocenjujejo, da so vsi udeleženci tega maturantskega izleta (gre za 334 dijakov) visokorizični stiki.

Skupina 334 maturantov, pretežno z dolenjske regije, se je z maturantskega izleta v Španiji vrnila v soboto. Iz Slovenije do Španije so potovali z avtobusi. V Španiji so od 27. junija do 3. julija bivali v hotelu Maria del Mar v kraju Lloret de Mar. V Slovenijo so se dijaki vrnili z avtobusi, eni so  v soboto potovali tudi z letalom iz Barcelone do Benetk. Epidemiološka služba je zaradi suma izbruha okužbe z novim koronavirusom takoj začela z zbiranjem informacij, trenutno obravnavajo več kot 50 udeležencev tega maturantskega izleta, pri katerih so v ponedeljek in torek laboratorijsko potrdili okužbo, in vse njihove kontakte.

Ob tem vsem dijakom. oziroma mladim in tudi odraslim potnikom, ki potujejo v tuje kraje, priporočajo oz. svetujejo, naj se polno cepijo, saj na ta način zmanjšajo možnost okužbe in težjih oblik bolezni. Kot je zapisal Jože Jerovšek: “Se spominjate nasprotovanja in zasmehovanja opozicije KUL ponudbi Vlade, da se maturanti cepijo. Zastraševanje maturantov je bilo uspešno,danes so zboleli in prinesli nov val okužb! Potreben je Zolajev krik: J*accuse! Obtožujem! Ta propaganda je bila zločin.”

P.M.

Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Dijake cepili z napačnim cepivom brez njihove vednosti

Koliko ljudi ima trajne stranske učinke po cepljenju?