Opozorilo pred možnimi neurji in visokimi temperaturami: Vročinski val v Sloveniji

Danes, ko smo vstopili v poletje, Agencija RS za okolje opozarja na možnost krajevnih neurij z močnim vetrom in točo, zlasti na severovzhodu Slovenije. Hkrati se soočamo s toplotno obremenitvijo, saj so temperature dosegle visoke vrednosti. Preberite več o opozorilih in pričakovanjih za prihajajoče dni.

Center za obveščanje RS poroča, da je pričakovati krajevna neurja z močnim vetrom in točo, predvsem na severovzhodu države. Ob tem je pomembno spremljati napotke in opozorila ter sprejeti ustrezne varnostne ukrepe.

Visoke temperature in vročinski val

Danes se soočamo z veliko toplotno obremenitvijo, še posebej v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, kjer je prižgan oranžni alarm. Za severovzhod države velja stopnjo nižji, rumeni alarm. Visoke temperature lahko vplivajo na zdravje občutljivejšega dela populacije. Priporočeno je zadrževanje v senci, izogibanje velikim fizičnim naporom, uživanje lahke hrane ter zadostno pitje tekočine. Prav tako je priporočljivo redno prezračevanje bivalnih prostorov in dobro prezračevanje vozil, ki so parkirana na soncu.

Prihodnji dnevi

V četrtek se bo oranžni alarm nadaljeval za omenjena območja ter se razširil na severovzhod države. Temperature bodo še naprej visoke, pričakuje se do 36 stopinj Celzija danes in do 37 stopinj Celzija jutri.

Prihajajoči vikend

Če visoke temperature niso vaša najljubša izbira, imamo dobro novico. Prihajajoči vikend bo vročina popustila, kar bo zagotovilo nekoliko bolj znosne pogoje.

Povezane objave

Proti večeru v SV Sloveniji možni nalivi, toča in sunki vetra

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)