Oseba, kateri ji je Delovna akcija uredila stanovanje, pristala na cesti?

zajem slike, delova akcija, POP TV

Saga, oziroma lahko bi dejali kar triler, glede prodaje stanovanja, katerega je brezplačno uredila Delovna akcija še vedno buri duhove.

Polona v času prenove ni bila lastnica hiše

Veliko prahu med Mariborčani je dvignila objava oglasa na portalu _Neporemičnine.net, kjer so prodajali stanovanje v Košakih pri Mariboru, ki je bilo potom TV oddaje Delovna akcija popolnoma obnovljeno. Sprva smo se čudili, zakaj se stanovanje, katerega je Poloni uredila Delovna akcija sploh prodaja, a so se oglasili lastniki stanovanja, ki trdijo, da stanovanje ni Polonino, ampak njihovo in da je lastnikov več.

 

Preberite tudi:

Delovna akcija jim je letos obnovila hišo, sedaj pa jo prodajajo.

Zaradi neplačil, naj bi tako lastniki Polono izselili,  Po njihovih besedah za portal Slovenske novice, naj Polona nebi plačala niti ene položnice: “Vse za nazaj je plačal moj oče, za elektriko in vodo je ostala dolžna. Sprva smo verjeli, da bo korektna najemnica, nato pa je prišla na plan z idejo, da bi hišo kupila. Zatrjevala naj bi, da ima denar za kupnino, ki znaša 45 tisočakov,” je za Slovenske novice povedala ena od lastnic stanovanja. “Bili smo pri notarju, sklenili pogodbo, vse overili. Nato pa denarja ni bilo.« Ko so jo vprašali, kje je kupnina, naj bi jim pokazala odrezke mBillsa in zatrjevala, da je zadevo plačala, ter dejala, da ne ve, kje se je zalomilo. Tedni so minevali, vsak dan naj bi jo klicali in jo, tako solastnica, opozarjali, da bo zadeva zapadla in da morajo plačati davek od prodaje: »Najprej je govorila, da je neki fant nakazal denar, nato pa, da naj bi ga ona,” je za Slovenske novice povedala ena od lastnic stanovanja, ki pravi da brez privolitve lastnika dela v stanovanju niso bila dovoljena.


Preberite tudi:

Nove podrobnosti glede stanovanja, ki ga je obnovila Delovna akcija


 

Polona naj bi pristala na cesti

Polono naj bi lastniki zaradi neplačil postavili na cesto. Kot je zatrdila za portal Maribor24, naj bi sicer lastnikom predložila dokazilo o nakazilu denarja za hišo. “Prišli so k meni in me vrgli ven kot psa. V vrečkah so mi dali nekaj mojih stvari, vse ostalo, skodelice, žlice, hrana, vse kar je bilo moje, vse so mi vzeli,” je za portal maribor24.si pojasnila Polona.

A ker Polona uradno ni lastnica stanovanja, je vse tisto, kar je bilo obnovljeno, poklonjeno ali narejeno lahko last le lastnikov stanovanja.

Jaz te hiše nikoli v življenju nisem hotela prodati, vse to so bivši lastniki naredili na svojo roko, zdaj pa odvetniki rešujejo, kar se da,” je dejala Polona, ki je tako ostala brez bivanja v prenovljenem stanovanju. Polona trenutno nima niti strehe nad glavo in živi na cesti, zvečer prespi v avtu. Trdi, da je bila tudi že na ogledu stanovanja, pa ji ga nihče noče oddati, zaradi dogodkov povezanih z Delovno akcijo.

[color-box color=”yellow”] Imate na voljo prazno stanovanje? Če le lahko, pomagajte Poloni![/color-box]

Očitno pa svojega  dela niso dobro opravili na POP TV, kjer trdijo, da vsako prošnjo skrbno preučijo. V času, ko so člani Delovne akcije prenavljali hišo, Polona namreč ni bila lastnica hiše. Je pa zanimivo, da je zavarovalnica Generali zavarovala hišo, ne-vedoč, kdo je sploh lastnik hiše. Tako, naj bi bila ta hiša kar dvakrat zavarovana.

Izsek iz oddaje Delovna akcija (posnetek POP TV)

 

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali