Osmi najbogatejši Slovenec, zaradi davka na nepremičnine napoveduje odpor

slika je simbolna (Celje.info)

Začetnik najuspešnejše slovenske zgodbe v svetu kriptovalut, Damian Merlak, ki večino časa živi na Malti, je osmi najbogatejši Slovenec. Njegovo premoženje pa je ocenjeno na 183 milijonov evrov. Kaj pravi o novem davku na nepremičnine?

Predvideni novi davki na nepremičnine, razburjajo

Vlada Roberta Goloba napoveduje nove davke. Predvsem davek na nepremičnine, kar po žepu ne bo udarilo le bogatih, ampak prav vsakega, ki ima v lasti nepremičnino. In teh je v Sloveniji zelo veliko. V koalicijski pogodbi namreč piše: “Uvesti celoviti sistem progresivne obdavčitve premoženja z namenom dolgoročnega financiranja socialnih in razvojnih politik države in lokalnih skupnosti. Iz tega davka bo na ravni lokalnih skupnosti nadomeščeno Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in sorodne davščine, hkrati pa bo na pravičen način ustrezno prilagojen sistem financiranja države in lokalnih skupnosti.”

Osmi najbogatejši Slovenec, Damian Merlak, ki je obogatel s kriptovalutami, je za Slovenske novice povedal, da so vse njegove investicije v Sloveniji in da tudi v prihodnje namerava vse davke plačevati v Sloveniji. O davku na nepremičnine pravi: “Konkretnega predloga ne poznam, tako da težko komentiram. Verjetno bo šlo za neke vrste davek na nepremičnine, kar koli drugega bi bil unikum v razvitem svetu. Bo pa vlada verjetno naletela na velik odpor, ko se bodo ljudje zavedeli, da za bogataša velja vsakdo, ki ima v lasti dve nepremičnini ali kaj podobnega

Recimo. Sandi Češko, “prikolica” socialnih demokratov, bi recimo moral ob premoženju 355 milijonov evrov, če bi premoženje najbogatejših obdavčili le z enim odstotkom, moral na leto plačati kar 3,5 milijona evrov. A očitno to zanj ne bo problem, saj so njegovi “rdeči” v vladi.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Marko Live 5. 06. 2022 - 2:52
Saj lahko prodajo pa plačajo davek tako kot vsi in gredo v Abudabi :-)
Dodaj komentar