Otrok se je v bližini Metelkove zbodel z narkomanski iglo

Narkomanske igla, slika je simbolna

 Odvržene igle narkomanov so stalna težava. Te se redno pojavljajo na znanih lokacijah, predvsem središču prestolnice, na Metelkove, v parkih, pod mostovi, v garažah, javnih straniščih ipd.

Zelo neprijetno izkušnjo je te dni doživel petletnik, ki se je na ploščadi pri igralih pri Metelkovi zbodel z uporabljeno narkomansko iglo. Metelkova je sicer znana po narkomanskih pripetljajih. Po tem, ko so porušili Rog, se je dejavnost narkomanov usmerila v bližino Metelkove.

Otroka so odpeljali na urgenco, tam so ga napotili na infekcijsko kliniko. Ocenili so tveganje, mu odvzeli kri in podali nadaljnje napotke. Tako se mora na odvzem krvi vrniti čez en mesec, tri mesece in čez pol leta. “Zdravniki pravijo, da je tveganje zelo nizko, vendar bo čas pokazal, ali se je s čim okužil,” je še povedal oče. Igle, ki jo je položil na koš za odpadke, naslednji dan ni bilo več tam. “Upam, da ta primer vsaj nekoga malo zgane, da se takšna situacija ne bi več zgodila,” piše Ni

 

Povezane objave

Če ni to najbolj prisrčen trenutek. Oboževalka Logarju: “Moje zlato, a bova na televiziji?”

Pri Večeru spet ne znajo šteti? Našteli so le nekaj 100 udeležencev shoda

Kordiš bi Slovenijo uvrstil kar med neuvrščene?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več