zdravje

Tedenski horoskop: 17. 4. 2023 – 23. 4. 2023

Teden prinaša izzive in priložnosti za vsa astrološka znamenja. Vzemite si čas za premislek in se osredotočite na svoje cilje ter prioritete. Bodite pripravljeni na spremembe in priložnosti, ki vam jih prinaša usoda, ter se soočite z izzivi s samozavestjo in odločnostjo. Preberite svoj horoskop in odkrijte, kaj vam prinaša prihajajoči teden.

Preberi več

Papež Frančišek sprejet v bolnišnico

Papež Frančišek je bil sprejet v rimsko bolnišnico Gemelli zaradi vnetja dihal, kar zahteva nekajdnevno zdravljenje. Podrobnosti o trajanju bivanja in vrsti pregledov niso bile razkrite, vendar so iz vatikanskih virov potrdili, da so morale biti avdience, ki so bile načrtovane za četrtek in petek, odpovedane. Papež ima že več kot leto dni kronične bolečine v kolenu in je bil julija 2021 operiran na črevesju. Izvidi kažejo, da papežovo stanje ni povezano s covidom 19. Papež je izrazil hvaležnost za izkazano mu bližino in molitve.

Preberi več

Kihanje in ‘nazdravje’: Poreklo fraze in zanimivosti, povezane s kihanjem

Izraz “nazdravje”, ki ga uporabljamo, ko nekdo kihne, izvira iz starega verovanja, da se s kihanjem iztisne zlobni duh ali demon iz telesa. Z besedami “nazdravje” smo želeli zaščititi osebo, ki je kihnila, pred vplivi zla, ki naj bi jih kihanje izganjalo iz telesa. Poleg tega ima kihanje tudi pomembno vlogo pri čiščenju dihalnih poti in odstranjevanju dražljajev. Refleks pomaga odpraviti sluz, bakterije in druge nečistoče, ki se naberejo v nosu in žrelu.

Preberi več

Na voljo je mobilna aplikacija zVem

Mobilna aplikacija zVEM vam nudi hiter in preprost dostop do izvidov, receptov in drugih dokumentov znotraj sistema eZdravje. Z mobilno aplikacijo zVEM lahko enostavno dostopate do evropskega digitalnega covidnega potrdila. Omogoča vam naslednje storitve: Pregledovanje…

Preberi več