Pahor po izteku mandata nazaj v SD? Se Tanji tresejo hlače?

Vir: Facebook/ Borut Pahor

Kdaj bo srečanje predsednika republike Boruta Pahorja o vrnitvi v SD s Tanjo Fajon, še ni znano, verjetno pa po prvih informacijah šele po drugem krogu volitev.

V intervjuju za SIOL je Pahor dejal: “Zdaj, po koncu mandata, pa mislim, da je prav, da se usedem z vodstvom stranke in se pogovorim. Morda bo kdo v stranki menil, da jim bom s tem, ko se bom znova aktiviral, povzročal težave. Tega ne želim. Če pa bodo menili, da je v redu, če bom član, čeprav se ne mislim zelo aktivirati in biti politični aktivist, potem pa tudi v redu. Skratka, glede tega sem pripravljen narediti tako, da bo stranki prav. Tako ali tako nimam načrtov, tudi če bi znova postal član stranke, da bi se zelo aktivno vključeval v njeno delo. Glede tega torej še nisem ničesar sklenil. Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav. Tukaj nimam neke trmaste zamisli.”

In kaj je nastalo iz stranke SD? Čisti razpad sistema, izguba volivcev, radikalen odnos predsednice stranke, kreganje. Kdaj bi lahko bilo srečanje s predsednico SD Tanjo Fajon o vrnitvi predsednika, ki se mu izteka drugi mandat, še ni jasno. V stranki pravijo, da o tej Pahorjevi napovedi vodstvo še ni govorilo.

Pa bi bila Pahorjeva vrnitev dobra za stranko? “Za takšno, kakršna je zdaj, ne. Ker stranka, ki hoče imeti 5 odstotkov podpore, si s Pahorjem nima kaj pomagati”, je odvrnil Igor Lukšič. Njegov naslednik na mestu predsednika stranke Dejan Židan, ki je v trenutni vladi državni sekretar na gospodarskem ministrstvu pa Pahorjeve napovedi o ponovni aktivaciji  ni želel komentirati. Že ve zakaj.

Se bo Tanja Fajon ustrašila Boruta? Bomo videli kmalu!

vir: spletni časopis

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?