Pavle Rupar, Klakočarjevi: “Vseeno nam je če naga skače po parlamentu!”

slika: Vojko Golob

Danes je pred parlamentom potekala novinarska konferenca inštituta 1, oktober, kjer so akterji inštituta napovedali nov shod upokojencev, ki bo 31. marca na Trgu Republike.

Včeraj se je zgodilo nenavadno sporočilo s štirimi naboji M48, na katerih so bila imena Grims, Hojs, Janša in Rupar. Pismo je bilo zapisano v srbohrvaškem jeziku, ki ni primerno, da ga ponavljam, je pa zastrašujoče,” je danes sporočil predsednik iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavle Rupar, ko je začel novinarsko konferenco

Rupar je dejal, da so stvari resne, da se pojavljajo sprevržena poročanja in da nekateri ne spoznajo, kaj je namen Inštituta 1. oktober. “Naš namen ni bil ne rušenje oblasti ne spodbujanje odhoda oziroma rušenje predsednika vlade, pač pa boj za pokojnine,” je poudaril v spremstvu predstavnikov pobude Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, ki za 31. marec pripravljajo “nov vseslovenski shod upokojencev”.

Ob tem je Rupar pojasnil, da so danes so nameravali vložiti zakon, s katerim bi ukinili obvezno plačevanje dopolnilnega zavarovanja za vse državljane. Toda želijo ga vložiti osebno predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič “in dokler ga ne bodo mogli, ga ne bodo vložili”. Predsednica državnega zbora naj bi prvi zakon večkrat zavrnila zaradi nekih pravopisnih napak (vejic), kar je nedopustno. Rupar je bil pri tem zelo oseben. “Urška lahko poje, lahko se tudi boksa, lahko gola leta po parlamentu, njeno delo in njeno poslanstvo pa je nekaj povsem drugega.

Na novinarski konferenci so še povedali, da bo tokrat prireditveni prostor obrnjen, torej se bo vse dogajalo med Ljubljansko banko in Cankarjevim domom. Tokrat se bodo glasni upokojenci tudi sprehodili po mestu.

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?

2 komentarja

marker 20. 03. 2023 - 11:34
Ko pristojna, odgovorna ali nadrejena oseba, v tem primeru predsednica DZ, nima drugega argumenta, se pa spravi na pike in vejice. To je stalnica levičarjev.
Dalibor 21. 03. 2023 - 8:05
Pa, a vi resno verjamte, da je temu mar za upokojence? A ne vidite zlobe v njegovem pogledu? Samo za njegov lastni interes gre. In interes SĐS. Upokojenci, ne se pustit manipulirat tem pošastim...
Dodaj komentar