Pavšič umaknil kandidaturo za generalnega sekretarja DZ.

Robert Pavšič slika: zajem slike 24ur

Tudi v golobnjaku vse ne štima? Pred jutrišnjo ustanovo sejo novega državnega zbora je odjeknila vest, da novoizvoljeni poslanci ne bodo odločali o zamenjavi generalnega sekretarja državnega zbora. 

Pavšič odstopil od kandidature

Kot poroča Delo je Robert Pavšič umaknil soglasje h kandidaturi za generalnega sekretarja DZ. Trenutni poslanec LMŠ je bil sicer deležen številnih očitkov, saj zaradi njegovega obnašanja v preteklosti in neprimerne izobrazbe ne more biti generalni sekretar.

Nov državni zbor bo glasoval o kandidatki za prvo predsednico državnega zbora v zgodovini Slovenije, o Urški Klakočar Zupančič, sicer podpredsednici Gibanja Svobode. Tudi ona, naj za delo predsednice bebi sposobna. predvsem njenih izpadov in žaljivosti na račun predsednika vlade Janeza Janše, ko je opravljala še delosodnice.

Glasovali naj bi tudi o treh podpredsednikih. Stranka SD naj bi na to mesto predlagala Meiro Hot, Levica svojega kandidata še ni določila, prav tako ne Slovenska demokratska stranka.  Vodja poslanske skupine stranke Levica bo ostal Matej Tašner Vatovec, vodja poslancev stranke SD bo po odhodu Matjaža Hana v ministrske vrste zamenjal Jani Prednik. Poslance stranke SDS bo začasno vodil dosedanji vodja Danijel Krivec, dosedanji vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat pa bo to vlogo prepustil mlajšemu kolegu.

Povezane objave

Brezposelna Dominika Švarc Pipan, od države dobiva še vedno skoraj 5000 evrov

Migrantov vse več, predsednica države, pa bi odpravila nadzor na meji?

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.