Peticija za prenovo Metelkove po zgledu Roga! Podpišite!

Metelkova mesto, slika je simbolna

Že nekaj časa sta v Ljubljani na udaru dve različni lokaciji, leglo narkomanov in brezdelnežev Rog, ter podobno leglo, kjer imajo sedež tudi razna leva gibanja, napajana iz davkoplačevalskega denarja, Metelkova.

Peticija za prenovo Metelkove po zgledu Roga

Glede na to, da je Rog že nekaj časa gradbišče in da bo na istem mesto nastala nova stavba za kulturne namene, pa je veliko vprašanje, kaj se bo zgodilo z Metelkovo. Ta postaja problem tudi zato, ker se je veliko nelegalnih uporabnikov Roga preselilo na Metelkovo, kjer je slišati tudi govorice, da so se tja naselili tudi narkomani.

“Pozivamo vse pristojne, še posebno Mestno občino Ljubljana  kot lastnico zemljišča in objektov na območju samooklicane »Avtonomne cone Metelkova«, da se omenjeno območje uredi tako, da ne bo predstavljalo grožnje za varnost obiskovalcev, ki so predvsem mladi,” so zapisali pobudniki peticije za prenovo Metelkove po zgledu Roga

Na Metelkovi se večinoma zbirajo mladi, ki so izpostavljeni nevzdrževanim objektom in različnim »instalacijam« na javnih površinah, ki ne izpolnjujejo nikakršnih minimalnih standardov. Lastnik je Mestna občina Ljubljana in je kot takšna civilno in kazensko odgovorna za morebitne poškodbe mimoidočih in obiskovalcev. Mestna občina Ljubljana se je v praksi odrekla upravljanju, kljub temu da je v katastru navedena kot upravitelj in lastnik.

Več kot očitno je, da so trenutni uporabniki po svoje predelovali pročelja in nadstreške ter na njih montirali različne inštalacije, kar lahko ogroža mimoidoče in obiskovalce. Prosto stoječe stoji na javni površini celo stolp iz elementov odrske konstrukcija na katero nato plezajo mladi in tam konzumirajo alkohol in prepovedane substance. So zapisali pobudniki peticije. Peticijo lahko podpišete tudi vi.

PETICIJO za prenovo Metelkove po zgledu Roga, lahko podpišete TUKAJ!

PM

Rumeni jopiči: “Po Rogu naj pade še Metelkova!”

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?