Pirati bi s popačeno kampanjo radi omejevali župane?

Že nekaj časa poteka zbiranje podpisov stranke Pirati, kateri bi radi omejili število mandatov županov. A glej ga zlomka, namesto, da bi za svojo kampanjo res uporabili za omejevanje na število mandatov, se v njihovi reklami najdejo tudi tisti, ki tja ne sodijo.

S svojim predlogom je Piratska stranka zagotovo naletela na marsikatera gluha ušesa, tudi zaradi načina, kako so se lotili kampanje za omejitev mandatov županov. Kot glavne osebnosti v kampanji so Pirati vključili očitno malce bolj po svoje: Borisa Popoviča, Bojana Šrota, Franca Kanglerja in Zorana Jankoviča. No edini, ki zares sodi v to kategorijo je Zoran Jankovič. Tako Popovič, kot Šrot in Kangler niso več župani. Še več. Kanglerjev mandat je bil le 6 let. Zakaj je po tem takem Kangler na spisku piratske stranke, kot človek, kateremu je potrebno omejiti županski mandat?

Kaj bi Pirati s tako popačeno kampanjo radi povedali? Da so problem župani, kateri njim niso všeč? Zakaj po tem takem niso v njihovo kampanjo vključili drugih županov, na primer: Alan Bukovnik – Občina Radlje ob Dravi, ki je župan že četrti mandat, prav tako Tomaž Režun (SD) – Občina Radeče, Anton Kovše – Občina Podvelka,  je župan že tretji mandat, prav tako Tadej Beočanin (SD) – Občina Ajdovščina. Kje je tu recimo 76-letni Franc Mužič občina Brda, ki bo nastopil že svoj osmi mandat in tako dalje. 

Gre pri kampanji le za revanšizem stranke Pirati, za točno določene župane, ali so v ozadju vseeno resne namere po omejitvi mandatov? 

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več