Pirati bi s popačeno kampanjo radi omejevali župane?

Že nekaj časa poteka zbiranje podpisov stranke Pirati, kateri bi radi omejili število mandatov županov. A glej ga zlomka, namesto, da bi za svojo kampanjo res uporabili za omejevanje na število mandatov, se v njihovi reklami najdejo tudi tisti, ki tja ne sodijo.

S svojim predlogom je Piratska stranka zagotovo naletela na marsikatera gluha ušesa, tudi zaradi načina, kako so se lotili kampanje za omejitev mandatov županov. Kot glavne osebnosti v kampanji so Pirati vključili očitno malce bolj po svoje: Borisa Popoviča, Bojana Šrota, Franca Kanglerja in Zorana Jankoviča. No edini, ki zares sodi v to kategorijo je Zoran Jankovič. Tako Popovič, kot Šrot in Kangler niso več župani. Še več. Kanglerjev mandat je bil le 6 let. Zakaj je po tem takem Kangler na spisku piratske stranke, kot človek, kateremu je potrebno omejiti županski mandat?

Kaj bi Pirati s tako popačeno kampanjo radi povedali? Da so problem župani, kateri njim niso všeč? Zakaj po tem takem niso v njihovo kampanjo vključili drugih županov, na primer: Alan Bukovnik – Občina Radlje ob Dravi, ki je župan že četrti mandat, prav tako Tomaž Režun (SD) – Občina Radeče, Anton Kovše – Občina Podvelka,  je župan že tretji mandat, prav tako Tadej Beočanin (SD) – Občina Ajdovščina. Kje je tu recimo 76-letni Franc Mužič občina Brda, ki bo nastopil že svoj osmi mandat in tako dalje. 

Gre pri kampanji le za revanšizem stranke Pirati, za točno določene župane, ali so v ozadju vseeno resne namere po omejitvi mandatov? 

Povezane objave

Hojsa na domu iskali policisti. Nadlegovali naj bi njegovo družino.

Na RTV bi ukinjali oddaje in varčevali, a poglejte te plače zaposlenih

Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več