Po Ljubljani, inšpektorji zapečatili tudi gostinske stojnice v Kopru.

slika: regional obala

Inšpektorji na terenu poostreno nadzirajo upoštevanje PCT-pogoja. Napovedujejo, da bodo prisotni tudi ob koncih tedna in praznikih.

Po Ljubljani, inšpektorji zapečatili tudi stojnice s pijačo v Kopru.

Potem ko so prejšnji teden zaprli hiške na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, so te zaradi obiska inšpektorjev od konca tedna zaprte tudi na Titovem trgu v Kopru. Zanimivo, v Mariboru na Trgu Leona Štuklja pa so hiške trenutno še odprte.

Direktorica koprskega zavoda za turizem Mojca Vojska je pojasnila, da so gostinsko dejavnost izvajali v sedečem režimu med 5. in 22. uro, prav tako ne gre za sejemsko dejavnost iz zapisnika inšpekcije pa je prav tako razvidno, da so upoštevali vse varnostne ukrepe in še več. Tako je bil prostor zagrajen in se je ob samem vstopu na teraso preverjalo izpolnjevanje PCT-pogoja. A kot, da vsi ti direktorji zavodov za turizem nebi bili pismeni. Tako v Ljubljani, kot v Kopru, kot tudi drugod po Sloveniji je odloke potrebno spoštovati, ne pa iskati bližnjic in nekih lukenj v zakonu. Odlok pa je nastal zaradi preprostega razloga, zaradi preprečitev okužbe s koronavirusom. V dnevih, ko se ljudje bolj družijo, kot po navadi je tak odlok še kako potreben, navkljub “kuhančku”. 

Na uradno odločbo inšpekcije gostinci še čakajo, direktorico zavoda za turizem pa skrbijo predvsem pritožbeni roki, saj bi se kaj lahko zgodilo, da bodo šele sredi januarja izvedeli, ali je sedanje zaprtje upravičeno ali ne.

In namesto da vrli možje in žene na zavodih za turizem iščejo bližnjice, naj raje pomagajo k ublažitvi razmer, da se januarja situacija s koronavirusom ne poslabša!

P.M.

Povezane objave

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!