Počilo med Timijem Zajcem in trenerjem! Prevc predčasno zapustil Planico!

slika: Instagram

Prvi dan svetovnega prvenstva v poletih v Planici je prinesel v slovenski tabor razočaranje. Z izjemo konstantnega Anžeta Laniška, ki se mu je ponesrečilo pri prvem skoku, preostali trije tavajo.

Timi Zajc: “Glavni trener naj prevzame odgovornost!”

“Vse poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas delati tako, kot rečejo, sicer si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev,” je bil brez dlake na jeziku najmlajši in najbolj priljubljen član slovenske reprezentance, piše portal V fokusu.com.

Na Timijevo opombo se je prvi mož stroke odzval z naslednjimi besedami: “Tipičen odgovor tekmovalca, ko nima občutkov. Preprosto ni nič odskakoval z nogami. Če je v četrtek vsaj malo odskočil z nogama, danes ni. Ko tekmovalec ne odskakuje, je zakrčen v zgornjem delu. Tako je imel precej nižjo parabolo leta, tudi nič hitrosti. Kljub temu, da je imel dvakrat razmeroma solidne pogoje, sta bila skoka kratka.”

Timi se je oglasil tudi na Instagramu, kjer je zapisal: “Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas tako delati, kot rečejo, drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev. Vsi si želimo medalje … Ampak, kot se je izkazalo v zadnjih dveh letih, rezultati pri meni padajo. Rečem lahko samo: Hvala lepa in nasvidenje.” Zanimivo je, da so njegov zapis všečkali tudi Domen Prevc, Bor Pavlovčič in Tilen Bartol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timi Zajc (@timizajc)

Peter Prevc zapušča Planico 

Za šok na uradnem treningu je poskrbel Peter Prevc, ki se s poletoma, dolgima 212,5 in 205,5 metra, ni uvrstil v slovensko ekipo za kvalifikacije. Tako je svetovni prvak iz Kulma 2016 ostal brez nastopa na posamični tekmi. Po neuradnih informacijah je tudi že zapustil Planico.

PM

Povezane objave

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)