Podpisi z referendum se zbirajo še danes in jutri. Danes tudi v Dupleku.

Stojnica za zbiranje podpisov v Mariboru

Največja opozicijska stranka SDS ima še danes in jutri čas, da zbere ustrezno število podpisov za tri referendumske pobude. Gre za Zakon o vladi, Zakon o RTV Slovenija in Zakon o dolgotrajni oskrbi.

Za vsako referendumsko pobudo morajo zbrati vsaj 40.000 podpisov volivk in volivcev, ki morajo biti overjeni na upravni enoti ali elektronsko prek e-uprave. Če bo dovolj overjenih podpisov potrdila pristojna služba državnega zbora, bomo tako imeli kar referendumski dan, na katerem bomo odločali o vseh treh vprašanjih. Je pa predsednik vlade Robert Golob že pred časom povedal, da bodo poskrbeli, da le-ta ne bo sovpadal s katerimi od rednih volitev. Očitno se “pernati” bojijo, da bi referendum na tak način lahko uspel.

Kdor želi podpreti referendumsko pobudo lahko ustrezen obrazec izpolni in podpiše na upravni enoti ali krajevnem uradu, uslužbenec pa nato s podpisom in žigom potrdi istovetnost volivca, ki daje podporo. Podpisan in overjen obrazec mora volivec nato dostaviti do pobudnika referenduma, da ga ta lahko nato vloži v Državni zbor. Volivec lahko podpis pod referendumsko pobudo odda tudi prek e-uprave. Piše portal Domovina.je.

[color-box color=”blue”] Tako bo še danes in jutri živahno na stojnicah pred upravnimi enotami in nekaterimi občinskimi uradi. V Mariboru na Trgu svobode, v Pesnici in Slovenski Bistrici pred upravnima enotama in v Dupleku le še danes pred krajevnim uradom.[/color-box]

Tako je bilo včeraj zjutraj v Mariboru, ko je stojnico obiskala tudi naša ekipa:

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev