Podrobnosti o požaru in napadu na pevca Jana Kneza: “Trije moški so me hoteli ubiti?”

Jan Knez

Jan Knez, mariborski pevec in eden od udeležencev resničnostnega šova kmetija je v požaru, katerega policija obravnava, kot kaznivo dejanje, izgubil dom, vendar srečno preživel. Blizu hiše naj bi nanj, kot sam pravi tudi streljali.

Prava drama pa se je začela v noči na petek okoli dveh zjutraj. Uprava RS za zaščito in reševanje je obvestila gasilska društva v občini Rače-Fram, da gori stanovanjski objekt. »Ob 1.43 je v Čebelarski ulici v naselju Morje v Občini Rače-Fram zagorela stanovanjska hiša. Požar se je razširil še na nadstrešek in osebno vozilo pod njim. Gasilci PGD Rače, PGD Fram, PGD Podova ter PGD Spodnja in Zgornja Gorica so požar pogasili. Ogenj je uničil nadstrešek in osebno vozilo, zelo poškodovana pa je tudi stanovanjska hiša,« so sporočili iz regijskega centra za obveščanje.

“Ljubi bog, pomagaj! Z Miškom (srnjaček, star slabi dve leti, op. p.) sva pogorela, med spanjem so naju požgali trije zamaskirani moški, zgorelo je vse, proti meni pa dva strela iz pištole, a sem ušel za zid,” je zapisal Jan Knez, ki vztraja pri tem, da so trije neznanci, ko so mu zažgali hišo še streljali nanj. Predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga je sporočila, da policisti na območju PP Rače obravnavajo požar garaže, ki se je razširil na stanovanjsko hišo. Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, na prizorišču pa niso našli tulcev streliva. Ocenjujejo, da je škode za 50.000 evrov. Pišejo Slovenske novice.

slika: PGD Rače

več podrobnosti sledi…

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)