Pogačar zmagovalec dirke po Franciji! Posnetki, odzivi!

slika twitter

Zdravljica na Elizejskih poljanah, drugič v devetih mesecih. Tadej Pogačar je bil in ostaja kralj Dirke po Franciji. Na lanski 107. senzacionalno predzadnji dan, na letošnji 108. v velikem slogu, obakrat pa je 22-letni Slovenec pobral kar tri majice.

Pogačar je potrdil vse rekorde, ki jih je neformalno dosegel že po sobotnem kronometru. Danes je uradno postal drugi najmlajši zmagovalec Toura, mlajši je bil le Henri Cornet davnega leta 1904. Enaindvajsetletnik je postal prvi debitant po Francozu Laurentu Fignonu in letu 1983, ko je osvojil Tour. Obenem je postal sploh prvi kolesar, ki je oblekel rumeno majico najboljšega v skupni razvrstitvi, pikčasto za najboljšega hribolazca ter belo za najboljšega mladega kolesarja. Tako belo kot pikčasto majico uradno podeljujejo od leta 1975.

“Slovenski kolesarji proslavljajo drugo zmago na Tour de France, pri tem pa niso pozabili na svojega rojaka Primoža Rogliča,” so zapisali na uradnem Twitter profilu Tour de France in opozorili na plemenito Pogačarjevo gesto.

P.M.

Povezane objave

Ekskluzivno! Rupar vesel iz sodišča. Golobove ljubice ni bilo na spregled

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?