Poglejte kako so lepo financirani levi mediji iz javnih sredstev!

slika: siol.net

Janševa vlada gor ali dol,a levi mediji dobivajo kar  izdatna javna sredstva tudi v letu 2020. pa tako grda naj bi bila Janševa vlada?

KOLIKO SO DOBILI OD DRŽAVE DENARJA NEKATERI LEVI MEDIJI

Tista grda vlada, ki novinarjem ne da nič denarja, ki jim ne dovoli poročanja in zato novinarji životarijo. to seveda ni Janševa vlada, kot jo nekateri želijo prikazati. Na portalu Domovina.je so razkrili kateri levičarski mediji so v letu 2020 dobili kar zajeten kupček denarja, a so se kljub temu medij nastrojen proti trenutni vladi.

Mladina

Po nakladi in dosegu razmeroma obroben radikalno levičarski medij ostaja med bolj financiranimi z davkoplačevalskih sredstev. Samo v letu 2020 je iz različnih javnih blagajn za takšne in drugačne storitve (naročnine, razpisi, oglasi …) ter namene prejel skoraj 228 tisoč evrov. Največji “financer” med javnimi institucijami je Ministrstvo za kulturo z  29 tisoč evri letnih nakazil, sledi RTV Slovenija z 12.500 evri tam naj bi imeli naročenih tudi kar 73 različnih izvodov Mladine, pa Mestna knjižnica Ljubljana, Agencija za raziskovalno dejavnost, Univerza v Mariboru, Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana, Center javne kulture Šiška, Slovenska filharmonija in ostali (državni) sponzorji.

Dnevnik

Še veliko bolje financiran s strani države je eden od trojice nacionalnih tiskanih časopisov, Dnevnik. Ta je lani s strani državnih institucij in podjetij prejel 551.209 EUR. Najvišji znesek mu je, najverjetneje za objavo novic o pokojnih, nakazalo Javno podjetje ŽALE. 31.263 EUR je podjetju nakazalo Ministrstvo za kulturo, dobrih 24 tisočakov RTV Slovenija, par sto evrov manj Mestna Občina Ljubljana, 17 tisočakov Festival Ljubljana itd. Potem pa so tu še ostali: Slovensko mladinsko gledališče, Cankarjev dom, Slovensko narodno gledališče opera in balet Ljubljana itd.

Večer

V letu 2020 je iz javnih sredstev prejel dobrih 350 tisoč evrov. Največ, okoli 60 tisočakov iz Zavoda za zaposlovanje, 21 tisoč s strani Ministrstva za kulturo (medijski razpis) in 17 tisoč od Pošte Slovenije. Tu so še Mestna občina Maribor in Univerza v MB. Med plačniki Večeru najdemo tudi Slovensko tiskovno agencijo (STA).

Delo

Osrednji slovenski časopis Delo je v letu 2020 prejel 1.6 milijona evrov javnih sredstev. Njegovi osrednji finančni viri, ki se napajajo iz javnih sredstev so Javno podjetje Žale, ki mu je nakazalo 107.056. Sledi RTV Slovenija s 53.106 EUR, Cankarjev dom s 47.306 EUR in MOL s 46.016 EUR. Potem je tu, ne boste verjeli celo Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij, pa potem Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Festival Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, pa seveda Ministrstvoa za kulturo.

Reporter

Poglejmo še medij, ki se je iz desnega ciljnega prostora pod lastništvom podjetij Martina Odlazka premaknil na levo. Revija Reporter je v letu 2020 s strani z državo povezanih financerjev prejela 82.372 evro. Glavna denarnica reporterja so  Ministrstvo za kulturo, Eles, Javna agencija za varnost prometa, ter seveda nepogrešljiva RTV Slovenija.

In če te levičarske medije primerjamo recimo z Novo24 TV, je za portal dobila denar od države le od Občine Grosuplje, Slovenskih železnic in Zavoda za gozdove Slovenije in to pičlih 7.400 evrov V LETU 2020. Televizija NovA24 TV pa pičlih 10 tisočakov od Slovenskih železnic, Javne agencije RS za varnost prometa in STA.

Desna vlada gor, ali dol, levičarji nimajo nobene izgube!

PM

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

2 komentarja

Čakija Noris 23. 01. 2021 - 14:44
Zakaj se mediji tako bojijo, da leva mafija ne bo na oblasti je seveda jasno.
miha smrekar 30. 01. 2021 - 18:44
Svinjarija in lopovščine brez meja!
Dodaj komentar