Poglejte si ta protokolarni kiks predsednice države.

V Republiki Sloveniji je za protokol predsednice države zadolžen urad za protokol v Predsedništvu Republike Slovenije. In ta mora skrbeti, da je protokol tak, kot mora biti. In ne nekaj kar po svoje.

Sicer pa urad za protokol skrbi za organizacijo slavnostnih in protokolarnih dogodkov, ko mora biti predsednica države v središču pozornosti, ter za zagotavljanje ustreznega ravnanja v skladu z diplomatsko etiko in protokolom.  Če predsednik države krši protokol, lahko to vodi do kritike in negativnega odziva javnosti, vendar ne obstajajo formalne sankcije.

Očitno pa si protokol pri Musarjevih  predstavljajo drugače. Mož predsednice države, kateremu na mesec kapne 800 evrov našega denarja, seveda ni predsednik države. Zato po protokolu ne sodi na sredino. V protokolarnih priložnostih v Republiki Sloveniji stojijo predsednik vlade na desni strani, predsednica države v sredini in mož predsednice države na levi strani. 

Odločitve glede protokola so predvsem na ravni diplomatske etike in tradicije, ki se skrbijo za ugled in spoštovanje države. Koga pa na zgornji sliki spoštujejo omenjeni trije?

Povezane objave

Werner, v času koronavirusa ljudi zmerjal s psihopati, sedaj bi pa v Mariboru delal koncert?

Video, ki ga morate videti. Kako je komik Marko Žerjal, Niki Kovač povedal kar ji gre.

Poglejte si ta odnos Goloba do novinarja RTV, ker mu ni ustrezalo vprašanje!

3 komentarji

mona lisa 31. 01. 2023 - 14:19
V tej zblojeni Sloveniji je tudi to mogoče.
tomven 31. 01. 2023 - 16:35
Kera kmetuzla đizus...
najda 8. 02. 2023 - 1:53
E, je jej ....
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več