Poglejte si to golobje mešetarjenje z Ustavnim sodiščem, pred (današnjo) odločitvijo o zakonu o RTV

slika: demokracija

Sporni Golobov zakon o RTV, katerega je začasno zadržalo Ustavno sodišče, naj bi danes, po poročanju portala Požar report dobil epilog. 

Ustavni sodišči naj bi danes odločali o Golobovem zakonu o RTV. Očitno je začasno zadržanje mnoge presenetilo, kajti Golob ni nad Ustavnim sodiščem. A danes se da še marsikaj zgoditi. Še posebej pritiski so bili zares neverjetni. V pritiske nad Ustavno sodišče se je vključila kar cela vlade. Celo predsednica parlamenta je pisala neke dopise in podobno. 

In pazi to! Predsednik slovenskega ustavnega sodišča  Matej Accetto, je bil le en dan pred presojo gost na oddajo Ob osmih na prvem programu Radia Slovenije, kar je vsaj z logiko precej skregano. Naj bi pa Matej Accetto včeraj na Radiu Slovenija “off the record” namigoval nekaterim “našim” novinarjem na RTV, da bo Ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje sporne novele zakona o RTV Slovenija, piše portal Požar report.

Nova večina štirih ustavnih sodnikov (Accetto, Rajko KnezKatja Šugman Stubbs in Špelca Mežnar), ki se je tej zadevi (RTV) oblikovala po izločitvi Roka Čeferina in Neže Kogovšek Šalamon ter “preobratu in prestopu” Accetta in Kneza, menda zaradi “obljub o vrhunskih sodniških službah na evropskih sodiščih“), proti manjšini preostalih treh (Roku SvetličuMarku Šorliju in Klemnu Jakliču), naj bi, tako viri Bojana Požarja, ves ta vmesni čas iskala načine, kako ugoditi željam Golobove vlade (oziroma vladne koalicije) po popolnem političnem prevzemu javne RTV.

Ključna pravna in procesna “finta” pa je v tem, da za sprejetje takšnega sklepa zadostuje že relativna večina 4 proti 3, torej tista večina, ki se je – kot prej rečeno, po preobratu ter prestopu Accetta in Kneza (obljubljene evropske sodniške službe?!) – na US že oblikovala. Če se bo to res danes zgodilo in bo Ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje sporne novele zakona o RTV, potem se obeta popolna Golobova prevlada nad vsemi mediji v državi, ki bodo lahko poročali le po nareku predsednika vlade in na tiskovni konferenci ne bodo smeli spraševati spornih vprašanj, kot denimo o denarju iz Gen-i. Bomo priča, novemu napadu na medije, ki Golobu niso po volji in so še edini zdrav razum v medijskem prostoru? Pa še te lahko preštejemo n prste ene roke?

Še večji absurd pa je ta, piše Požareport, da bi novi Svet RTV že na prvi seji zamenjal sedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatomougha, namesto njega pa bi na čelo RTV postavili sedanjega vršilca dolžnosti direktorja Radia Slovenije Mirka Štularja (torej taistega radia, kjer je včeraj gostoval predsednika Ustavnega sodišča Accetto), ki bi RTV vodil do imenovanja nove uprave.

Vse skupaj se sliši kot dobra kriminalka, scenarij zanjo pa, kot bi ga pisali v Severni Koreji?

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

4 komentarji

mapu 11. 05. 2023 - 1:38
Če se to zgodi, bo ob menjavi vlade to lahko naredila vsaka nova vlada, tudi skrajne vlade, ta vlada nas pelje v FAŠIZEM, dobro jutro Slovenija....
Darinka 11. 05. 2023 - 2:12
Upam, da se Accetto zaveda , da je pred njim velika odgovornost . To kar počne koalicija že presega vse meje. Sicer pa je k sreči tukaj še Bruselj, ki se mi zdi, da vedno bolj opazuje dogajanja v Sloveniji.
Exlevak 11. 05. 2023 - 2:31
Ne zanašaj se na Bruselj,tam prevladujejo levaki,LGBT in globalisti,lep primer je V.Jurova,ki se je že povabila na US in lobirala.....
GottTag QuelleAmeise 11. 05. 2023 - 3:02
V Sloveniji so na oblasti kriminalno, mafijsko komunistične tolpe na čelu z norim diktatorjem in ulična anarhistična, zapohana nasilna drhal. Kot med epidemijo, ko je US podelila licenco za nekaznovano ubijanje državljanov ulični anarhistični nasilni drhali. Leta 45 so ideološkim nasprotnikom zvezali roke z bodečo žico-sledil je šus v tilnik. Leta 2023 ima bogataška diktatura za ta namen US.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več