Policijska akcija sredi Maribora. Vlomilec naj bi skušal ugrabiti voznika!

Danes okoli 10.30 so se na Teznem zaslišale sirene več policijskih vozil, ki so hitele na intervencijo. Mariborski policisti naj bi  prisilno zaustavili in vklenili moškega.

Mariborski policisti na sledi vlomilcu, kot v kakšnem filmu

Kot je pisal Večer, je moški s čelado na glavi pritekel do vozila Reunault clio, sedel v avtomobil in vozniku z nožem zagrozil, naj ga odpelje proti Mariboru. Aktiviranih je bilo več policijskih patrulj, lov za ubežnikom pa se je končal pri izvozu na Ptujsko cesto v bližini pokopališča Dobrava. Ugrabitelja so vklenili in odpeljali na zaslišanje na Policijsko postajo Rače.

Policisti so ubežnika lovili, še preden naj bi sedel v neznančev avto. Policijsko sledenje za moškim se je pričelo že v naselju Prepolje, kjer naj bi na silo vstopil v neko stanovanjsko hišo, a mu je vlom očitno spodletel.

Po podatkih policije pa, kot so ugotovili kasneje ni šlo za ugrabitev. Policija je bila na sledi moškemu, ki pa je osumljen nekega drugega kaznivega dejanja, je pojasnil predstavnik za stike z javnostjo PU Maribor, Milan Šadl. Osumljenec naj bi sicer poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, z voznikom v cliu pa ga je policija ustavila pred počivališčem Maribor in ga tam tudi prijela.

P.M.

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)