Policisti prijeli bosanskega državljana, osumljenega, da je umoril 64-letnega Duplečana

Mariborski kriminalisti so v soboto, 16. septembra, s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 33-letnega moškega, bosanskega državljana. Umoril naj bi 64-letnega moškega iz Zgornjega Dupleka.

 

Zoper 33-letnega moškega, državljana BiH, je bil podan utemeljen sum, da je v jutranjih urah 8. septembra, umoril 64-letnega moškega iz Zgornjega Dupleka. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor. Osumljeni je bosanski državljan, z začasnim prebivališčem na območju Republike Hrvaške, ki je zadnjih nekaj mesecev, zaradi zaposlitve v Sloveniji, neprijavljen prebival v bližini naslova žrtve.

 

Umorjenega sta 8. septembra v popoldanskem času našla njegova znanca, ki sta se z njim predhodno dogovorila za izvedbo del v njegovi delavnici. Ob vstopu v delavnico sta na tleh opazila mrtvega oškodovanca. O tem sta takoj obvestila Operativno komunikacijski center PU Maribor in Regijski center za obveščanje. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so izvedli prve nujne ukrepe.

 

Umorjeni je bil samostojni podjetnik Dragan G., ki se je ukvarjal z izdelavo kovinskih konstrukcij, delavnico pa je imel na domačem naslovu. 

 

Pri pregledu trupla, ki ga je opravila dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Maribor je obstajal sum, da je moški umrl nasilne smrti. O opisanih okoliščinah sta bila istega dne obveščena dežurna okrožna državna tožilka ODT v Mariboru in dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki sta prišla na kraj.

Pri kasnejšem ogledu kraja kaznivega dejanja smo našli in zavarovali različne sledi in predmete, ki so potrjevali sume glede nasilne smrti, med drugim tudi topi predmet, ki ga je osumljeni uporabil pri storjenem kaznivem dejanju. Pri ogledu je sodeloval tudi policist – vodnik službenega psa za detekcijo bioloških sledi.

 

Motiv za umor, ki ga je storil 33-letni osumljenec iz brezobzirnega maščevanja, je povezan s koristoljubjem. Na podlagi sodelovanja s tujimi varnostnimi organi smo ugotovili, da je osumljeni povratnik kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in da je že bil obravnavan za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

 

33-letnega osumljenca so policisti v petek zjutraj prijeli na območju naše policijske uprave. Takoj po dejanju je osumljeni zbežal iz Slovenije. A se je 33-letnik, ki je imel začasno prebivališče prijavljeno na Hrvaškem, slabega pol leta pa je neprijavljen bival v bližini naslova, kjer je živel Dragan G., po tednu dni vrnil v Slovenijo. Ker so policisti za njim razpisali iskanje, prav tako za avtomobilom, ki ga je vozil, je bil opažen že kmalu po tem, ko je vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Ustavili so ga in prijeli.

 

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je po 116. čl. KZ-1 predpisana zaporna kazen najmanj petnajstih let.

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več