Pomagajmo družinam v Šentilju, ki se zaradi plazov ne morejo vrniti domov

slika je naključna

Na plazovitih območjih v Občini Šentilj se stanje kljub sončnemu vremenu v zadnjih dneh še ni umirilo. Še se sprožajo plazovi.

Konec tedna so v šentiljski občini zabeležili tri nove večje plazove in 18 intervencij civilne zaščite in gasilcev. “Zemlja še vedno drsi, tla so razmočena in še vedno se sprožajo novi plazovi,” je povedal župan Štefan Žvab. Zaradi nevarnosti je moralo v tej občini doslej zapustiti svoje domove osem družin. Pet jih je nameščenih v bivalnih zabojnikih v Zgornjem Dobrenju in Ceršaku, tri družine so si same poiskale zatočišče.

Družinam, ki so se morale izseliti s svojih domov, je občina zagotovila tudi prehrano, za torek zvečer pa je župan sklical izredno sejo občinskega sveta, na kateri bodo odločali o dodatni pomoči. “Podal bom predlog, da bi iz občinskih rezerv namenili skupno 20.000 evrov tem družinam, ki smo jih izselili, kot enkratno pomoč, da bodo imeli vsaj nekaj sredstev, s katerimi si bodo lahko sami delno pomagali,” je pojasnil župan Šentilja Štefan Žvab.

Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim v plazovih. Vse, ki bi želeli pomagati prosijo, da svoj dar nakažejo na:
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: PLAZOVI 2023
Sklic: 00 6256

Po tem, ko je predsednik vlade ob zadnjem obisku, občine Šentilj, dejal gospe, ki bo zaradi plazu morala živeti v kontejnerju, naj se počuti, kot v hotelu, kar je bilo skrajno neokusno in zavržno, so domačini skeptični tudi do obljub o pomoči države. 

Pomagajmo!

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Na Obrežju poteka prvi shod proti vzpostavitvi azilnega doma. #foto #video

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več