Poslanec Matjaž Han, naj bi izgubil dolgoletni posel S Petrolom?

slika: Demokracija

Časopis Delo, je danes objavil zanimivo novico, o znanem (bogatem) politiku, da je družinsko podjetje poslanca Matjaža Hana izgubilo dolgoletne posle s Petrolom.

PODJETJE MATJAŽA HANA, IZGUBILO POSLE S PETROLOM

Vodja poslanske skupine stranke SD Matjaž Han je polovični lastnik podjetja M & M International, ki že 20 let let sodeluje s Petrolom in opravlja čiščenje bencinskih servisov v Sloveniji, leta 2019 pa je podjetje pridobilo tudi posel čiščenja bencinskih servisov na Hrvaškem. Zdaj je po pisanju časnika Delo te posle izgubilo. Naročilnice so kljub še veljavni pogodbi o sodelovanju usahnile. 

Po zamenjavi predsednika uprave Petrola Tomaža Berloča in s prihodom Nade Drobne Popović je prišlo do sprememb na nižjih vodstvenih ravneh. Po Delovih neuradnih informacijah iz družbe odhaja nekdanji direktor razvoja in upravljanja prodajnih mest Matjaž Šifkovič, ki je član SD in je bil za maloprodajo zadolžen v času, ko je podjetje M & M International dobilo posel čiščenja bencinskih servisov na Hrvaškem. Piše portal SIOL

Han naj bi veljal pri stranki SD za bolj premožnega poslanca. Celo bolj premožnega od predsednice stranke Tanje Fajon? Med drugim je bil Han tudi delničar Pivovarne Laško. Po prihodu Heinekena je delnice prodal Nizozemcem, zanje pa dobil dobrih 210 tisoč evrov kupnine bruto. Do leta 2018 je podjetje M & M International Pivovarni nudilo marketinške storitve in dobavljalo etikete, potem so posel na razpisu dobili Hrvati. 

Če bi take posle s Petrolom sklepal vidni član stranke SDS, bi v zrak skočile vse opozicijske stranke. In zagotovo bi se Lidija Divjak Mirnik po hodnikih drla: “diktatura”. Han pa s Petrol sodeluje že vrsto let, pa nikomur nič,  “rit” pa mu ščitijo SD-jevi Petrolovi ljudje.

P.M.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”