V teh časih koronavirusa je pomembna vsaka lepa beseda, vsaka lepa misel in vsaka spodbuda, ti obolele za virusom spodbuja in lajša bolečine.

Čaji za lajšanje bolečin in bolezni

Med domače stvari spadajo tudi čaji. Čaj je že od nekdaj veljal, kot zdravilo, ki ga lahko najdeš v bistvu v naravi. Naše stare mame so iz časa znale skuhati pravo zdravilo. Tudi v teh časih nastajajo domači čaji, kot so jih nekdaj delale naše babice.

Prav zato so v teh časih še kako aktualni čaji, ki so primerni pri okrevanju bolezni covid 19 in antiseptična mila Savon de Marseille , ki so zelo pomembni pri negi rok in telesa. Poleg tega pa so pomembni tudi ingver bonboni trdi ali kandirani, pa tudi ingver v prahu ali dehidriran ingver, ki je učinkovit pri kakršnih koli obolenj in vnetij v telesu. Od angine, gripe, prehlada, slabe prebave in glavobolov, pa tudi za lajšanje koronavirusa. Naj vam naštejemo nekaj čajev in zakaj se uporabljajo.  • ZELENI ČAJ Zeleni čaji so najbolj zdravilni čaji. Redno uživanje zelenega čaja občutno zmanjša možnost obolenja srca, lajša simptome sladkorne bolezni in poveča možnost zanositve. Koristen je še za: ohranjanje mladostnega videza, pomaga pri hujšanju, zelo ugodno vpliva pri zdravljenju rakavih obolenj, koristen pri težavah s prebavo (driska).
  • OOLONG ČAJI. So izredno priljubljeni. Odlikuje jih kompleksnost črnega čaja in hkrati svežina zelenega. Tako kot ostali črni in zeleni čaji. Tehnika njihove izdelave je zelo zahtevna. Narejen je iz čajnih lističev rastline Camellia Sinensis, iz katere izdelujejo tudi črni in zeleni čaj. Surove čajne lističe posušijo na soncu, jih polomijo in s tem prične njihova oksidacija. Ta je samo delna, saj nato delno oksidiran čaj posušijo do konca in s tem oksidacijo ustavijo. Vsebujejo ogromno vitaminov, mineralov in antioksidantov, primeren je za diabetike, zmanjšuje pa tudi tveganje za razvoj diabetesa tipa 2.Visoka osebnost antioksidantov pomaga pri zniževanju krvnega tlaka in holesterola, prav tako znižuje tveganje za nastanek srčnih bolezni. Pripomorejo k bolj zdravim zobem in kostem, ker antioksidanti pozitivno delujejo na mineralno kostno gostoto, le-ta pa zmanjšuje tveganje za zlomkosti.

  • ČRNI ČAJ. Skodelica črnega čaja na dan ima lahko številne učinke na vaše telo. Ima več zdravilnih učinkov kot zeleni čaj. Redno pitje črnega čaja doprinese k našemu zdravju :je obogaten z antioksidanti teaflavini, tearubigini in katehini, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred določenimi vrstami raka, bolj poživi kot zeleni čaj, saj vsebuje več kofeina, ima polifenole, ki pomagajo varovati celice in DNA pred poškodbami, redno pitje črnega čaja lahko pomaga pri zmanjševanju holesterola v krvi aminokislina L-teanin pomaga pri sproščanju in lahko poviša koncentracijo. Vsebuje poseben antigen, ki pomaga pri krepitvi odpornosti, vsebuje flor, zato lahko pomaga pri zaščiti zob in kosti.
  • HONEYBUSH ČAJ – razsuti čaj je južnoafriški zeliščni čaj, narejen iz listov rastline medeničnice. Pripomore k pomirjujočemu kašlju, ker vsebuje ekspentorant kateri pomaga , da se grlo počisti in s tem olajša kašelj, zmanjšuje krvni sladkor, zdravi sladkorno bolezen, pripomore pri težavah ob menopavzi, zmanjšuje holesterol.
  • ROOIBOS ČAJ Ime rooibos je afriški izraz za rdeči grm Aspalathus linearis, iz katere je čaj pridelan. Ne vsebuje kofeina, kar pomeni, da ga lahko uživajo vsi, tudi otroci in nosečnice, bogat čaj je z obilico oksidantov vsebuje veliko mineralov, ki so koristni za telo. Rooibos je bogat z magnezijem, s kalcijem, cinkom in z železom visoke vsebnosti flavonoidov, lahko se ga pije pred spanjem, saj ne vsebuje kofeina.

  • BELI ČAJ se pridobi iz mladih, še nerazprtih vršičkov in listov pravega čajevca, prekritih z belimi dlačicami, od tod tudi ime. Ima sproščujoč vpliv na organizem in vzpodbuja stanje lagodnosti, krepi imunski sistem, pomaga pri izgubi teže, znižuje krvni tlak, blagodejen je za nosečnice, zmanjšuje možnost rakavih obolenj, varuje in blagodejno deluje na srce, skrbi za zdravje ustne votline in zob, pripomore k zdravim jetrom, izboljšuje zdravje kože in las, pripomore k zmanjšanju vnetij v telesu, izboljšuje spomin, dviguje raven energije v telesu.
  • RUMENI ČAJ je visokokakovosten čaj iz mladih in drobnih popkov. Izvira iz Kitajske.- preprečujejo nastanek rakavih obolenj, uravnavajo izločanje inzulina, zavirajo rast tumorjev, povečujejo mentalne sposobnosti, znižujejo slab holesterol in povečujejo dobrega, preventivno delujejo proti nastanku bolezni srca  in ožilja, pospešuje topljenje maščobe, zlasti na trebuhu.

Prav Mariborčani so tisti, ki radi kupujejo čaje vseh vrst, saj je to v mestu ob Dravi postal pravi hit. Seveda pa čaje vseh vrst, omenjene bombone, mila ipd lahko naročite tudi preko elektronske pošte: [email protected], ali na tel. 0820 55490, ali preko Facebook strani Konfeterija-Danev.

Če boste v dnevih po epidemiji na slovenski obali izkoristili še kak vavče, vas bo obisk trgovine Danev v Kopru prav gotovo razveselil. Naj vam bo v teh časih koronavirusa to pripomoček k boljšemu počutju. Tako, kot so včasih delale naše babice.

OSTANITE ZDRAVI!