POZOR! Januarske pokojnine bodo izredno nizke. V sredo upor upokojencev!

V torek bodo upokojenci dobili pokojnine. A pozor te bodo izredno nizke. Nekatere to spravlja v obup. V sredo se zato pripravlja prvi upor upokojencev.

Pokojninski zavod je pred izplačilom pokojnin za januar, ki bo izvedeno zadnji dan v januarju, spomnil, da bodo zneski znova nižji. Pokojnine in invalidska nadomestila so bili namreč novembra in decembra 4,5 odstotka višji na podlagi zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev, ni pa to bila uskladitev pokojnin, so pojasnili. 

Marsikateri upokojenec, ki bo 31. januarja, bo prejel nakazilo pokojnine bo tako presenečen, saj bo ta spet nižja kot decembrska. Vsi tisti upokojenci, ki pa zaradi nižjih pokojnin ne plačujejo dohodnine, bodo  januarja namreč dobili takšne pokojnine, kot je bila njihova oktobrska.

Zagotovljena pokojnina za 40 let pokojninske dobe, ki se je novembra zvišala s 653 evrov na 682 evrov, bo januarja prejemnikom izplačana ponovno v višini 653 evrov. Upokojenci, ki prejemajo tolikšno višino pokojnine bodo torej dobili okoli 29 evrov manj

Dovolj je bilo posmehovanja in zavajanja upokojencev, pa pravijo v ljudski iniciativi upokojencev, kjer vas vabijo na upor. Ta bo 1. februarja ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani. 

Protest bomo neposredno prenašali tudi ne našem facebook profilu e-maribor.si

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več