POZOR! Septembra višje položnice za elektriko! Nova podražitev spet januarja!

SLIKA: Elektro inštalacije Vidmar

Položnice za septembra porabljeno električno energijo, ki jih bomo dobili v naslednjih dneh, bodo višje. Nove podražitve se obetajo spet januarja.

 

Letos junija se je najprej iztekel ukrep znižane stopnje davka na dodano vrednost, ki ga vlada ni podaljšala, zato se od takrat na vse postavke na računu ponovno obračuna višja, 22-odstotna stopnja DDV. To je prineslo prvo resnejšo podražitev računov za elektriko letos. 

 

Druga podražitev se bo poznala na položnicah za september, ki jih bomo gospodinjstva prejela v naslednjih dne. Od 1. septembra naprej namreč ne velja več ukrep znižane, polovične cene za prispevek STPE in OVE. 

Odjemalcem s priključno močjo denimo 7 kW, se bodo položnice povišale za 2,59 evra, z DDV bo znesek višji za 3,16 evra. Položnice odjemalcev, ki imajo priključno moč na primer 10 kW, pa bodo višje za 3,70 evra oziroma z DDV za 4,5 evra. 

 

Kot piše portal Žurnal24 bo gospodinjstvo, ki je v obeh mesecih na primer porabilo 200 kWh električne energije, plačalo približno osem evrov več. Iz 40 evrov na 48 evrov. Gospodinjstvo, ki na mesec porabi približno 500 kWh elektrike, pa bo dobilo za približno 13 evrov viško položnico.

 

Pod Golobovo vlado nas čaka torej še veliko slabe volje in prazne denarnice?

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

mona lisa 25. 09. 2023 - 2:56
Lopovi.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več