Pozor! Vnovčite digitalne bone. Stojmenova Duh jih hoče ukiniti.

Težko pričakovani digitalni boni so na voljo od srede naprej. Razveselili so se ga mnogi upravičenci, naval pa so v zadnjih dneh beležili tudi prodajalci računalniške opreme.

A ne glede na vse skupaj, Golobova vlada z vso svojo škodoželjnostjo in nesramnostjo ruši vse kar je Janševa vlada dobrega storila za ljudi. Ministrica Stojmenova Duh, pa očitno živi v oblakih nedotakljivosti in neumnih pripomb. Že ob nastopu funkcije ministrice za digitalno preobrazbo smo se spraševali, kje najdejo take ljudi. 

Digitalni boni se namreč novi ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh zdijo nesmiselni, saj meni, da je “predvsem financiranju v tujini narejena oprema, pri njenem razvoju pa naša podjetja niso imela nobene bistvene vloge in/ali koristi.” Poleg tega se ji zdi, da digitalni bon ne bo pomagal pri dvigu digitalne pismenosti ali digitalne vključenosti, nasprotno, po njenem mnenju bo povečal tako digitalni kot socialni razkorak. Za odpravo ukrepa digitalnih bonov je dejala, da je že v pripravi novela, ki bo to omogočila. Omogočila, da ljudje ne dobijo tega, kar jim je bilo obljubljeno, očitno.

Resnično ne vemo kje ministrica jemlje te nesmisle. Digitalni boni so namreč v trgovinah z elektronsko opremo povzročili pravi bum in razveselil predvsem mlade, ki so si lahko privoščili računalniško opremo, katera jim je bila prej nedosegljiva. A pozor,  nova ministrica, je napovedala ukinitev digitalnih bonov z novo novelo zakona. Zato. Mladi izkoristite te bone čimprej bo mogoče, preden vam jih Emilija Stojmenova Duh odvzame.


Preberite tudi

Digitalna ministrica, proti digitalnim bonom za nakup računalnika


duh

 

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?