Pred letom dni je Janša odpotoval v oblegani Kijev. Tu so še neobjavljene fotografije.

Mineva natanko leto dni od prvega obiska tujih voditeljev v Kijevu od začetka ruske invazije. Takratni premier Janez Janša se je skupaj s kolegoma iz Češke in Poljske odpravil v Ukrajino.

Pred letom dni je takratni premier Janez Janša je skupaj s češkim in poljskim kolegom odpotoval v Kijev, kjer so se srečali z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in premierjem Denisom Šmigalom. Poljski mediji so takrat poročali, da je vlak z delegacijo malo pred 9. uro prečkal poljsko-ukrajinsko mejo, med 18. in 19. uro pa je delegacija prispela v Kijev in se srečala z Zelenskim. Ta se je po srečanju zahvalil za “močan znak podpore” in dejal, da obisk v Ukrajini zelo cenijo.

Pred dnevi so se tudi Ukrajinci s plakati javno zahvalili prvim tujim voditeljem, ki so obiskali Kijev v času, ko je bil ta delno oblegan s strani ruske vojske. Kot pravijo, se danes v ukrajinsko prestolnico zgrinja veliko tujih voditeljev, ki še pred letom dni niso upali pokazati poguma. Janez Janša, Petr Fiala, Mateustz Morawiecki in Jaroslaw Kaczyński so to zmogli in pomagali obrniti trend v vojni proti Rusiji.

Janez Janša na plakatih v Kijevu

Je pa današnja zunanja ministrica Tanja Fajon pred letom dni močno kritizirala Janšev odhod v Kijev, a kasneje, ko je postala zunanja ministrica tja odšla tudi sama. Takrat so se pokazali dvojni vatli pri kritiziranju in smiselnosti odhoda v Kijev.

Nekateri pri nas imajo dvojna merila kdo v Kijev lahko potuje in kdo ne, a tisti pravi ljudje dobro vedo, kdo je Ukrajini prvi stal ob strani. Za to potrebuješ ne le moč, marveč zanos in srce. In to je zmogel takratni predsednik vlade Janez Janša.

Povezane objave

Če to ni najbolj bizaren nepremičninski oglas za hišo sredi Ljubljane.

Našli novo starleto? Kandidate za Evropske poslance Svobode je postrojila kar Golobova ljubica.

Poglejte si to napako RTVS kateri se danes smeji vsa Slovenija