Predsednica Pirc-Musarjeva pomilostila prva zapornika?

slika je simbolna

Gre za prvi pomilostitvi predsednice republike. Predsednica države se je zanj odločila na podlagi ocene komisije za pomilostitve, da je bila obsojencu izrečena pretirana kazen?

Očitno je Nataša Pirc Musar dognala, da je nad sodiščem. Ugodila je prošnjama 46-letnega Valeriija Arakcheieva, rojenega v Žuravlivki v ukrajinski Vinicki regiji, in 33-letnega Nemanje Kuzmanovića, rojenega v srbskem Čačku. Če že za prvega lahko trdimo, da je pomilostitev upravičena, saj bo zapornik pomagal svojim vojakom v boju v Ukrajini, pa je druga pomilostitev bolj ali ne, nerazumljiva.

Arakcheiev je bil obsojen zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, kot sostorilec je namreč čez mejo tihotapil prebežnike. Grozilo mu je od treh do deset let zapora in denarna kazen, dobil je tri leta in šest mesecev aresta, 1200 evrov denarne kazni in izgon tujca iz države za tri leta. Zaradi povsem enakega očitka je bil na ptujskem okrožnem sodišču obsojen tudi Kuzmanović, le da na blažjo kazen: leto in deset mesecev zapora, 500 evrov globe ter izgon iz države za dve leti.

Očitno je Nataša Pirc Musar res Kučanova izbranka in vodi državo, kot jo je vodil sam in s tem pomilostil kar 200 zapornikov?

Po viru: Žurnal24

Povezane objave

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

1 komentar

mona lisa 27. 03. 2023 - 3:38
Škodljivka.
Dodaj komentar