Predsednik volilnega odbora Reka-Pohorje vložil zahtevek za razveljavitev volitev.

SLIKA JE SIMBOLNA

Vrsta nepravilnosti, nezapečatene skrinjice, nežigosane glasovnice, premalo glasovnic na volišču in še bi lahko naštevali. To so letošnje volitve v Državni zbor.

Letošnje volitve so pokazale, da gre pri tem za veliko nepravilnosti, prevar in manipulacij. Namesto, da bi bil to praznik demokracije, je bil to praznik sprenevedanja in nepravilnosti. Da o ne poslanih glasovnicah v tujino sploh ne govorimo. So po tem takem, volitve sploh legalne? Nekaj jeznih volivcev je svoje nestrinjanje z volitvami izrazilo tudi na družbenih omrežjih:

Nepravilnosti so se, po oceni predsednika volilnega odbora Reka-Pohorje, dogajale tudi na tem volišču, za kar je že sprožil ugovor. Tako je zapisal: “Ko smo po končanem preštevanju glasov uredili dokumentacijo, smo ugotovili, da so kuverte za hranjenje neuporabljenih glasovnic premajhne. Te smo zato morali položiti v skrinjico, brez, da smo jih zavarovali v kuvertah in zapečatili, kar je v nasprotju z 84. členom zakonma o volitvah,” je zapisal predsednik volilnega odbora Reka-Pohorje

 

Državna volilna komisija na čelu s predsednikom mora po zakonu omogočiti zakonite volitve in zakonita glasovanja na njih po vsej Sloveniji kot tudi v tujini – odgovornost za vse to je absolutno njena. Za vse volilne nezakonitosti, zlorabe, kršitve odgovarja Državna volilna komisija – krivda je njena. To, da ob njih volilce napotuje na ugovore v treh dneh od volitev, je delikten absurd. A … saj nevedni, pravno neuki, neizobraženi slovenski volilci tega sploh ne ozavestijo in ne “pogruntajo”, kajne? Piše portal Dosje.

 

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?