Predstava za dijake! “Poblaznela” ženska udarjala s slovensko zastavo ob tla

V okviru obveznih vsebin so si včeraj dijaki v Slovenskem mladinskem gledališču v Festivalni dvorani v Ljubljani gledali nenavadno predstavo. Igralci pa, kot bi bili malo zadeti.

Nenavadna predstava namenjena dijakom, se je spremenila v poblaznelo nekulturno propagando levega idiotizma. »Bilo je neizmerno pljuvanje po Janezu Janši, nekaterim dijakom je šlo na jok,« je povedal eden od staršev. Na enem od posnetkov je tudi neka pooblaznela ženska (domnevno igralka), ki  udarja s slovensko zastavo ob tla in kriči: »Dol, Slovenija. Dol, Slovenija. Dol, Slovenija.« In še: »Pridemo tudi mi pred parlament, in če bo treba, vas pobijemo, k***c, Bog vas nima rad.« Dvorana je bila po stenah polepljena s slikami komunističnih krvnikov (Tito, Kardelj). Po tleh pa letaki Levice.

Nenavadna predstava, katero so dijaki posneli tudi na svoje mobilne telefone, je požela veliko zgražanja na družbenih omrežjih. Je tista svoboda, ki nas čaka od 13. maja dalje? 

“Zastava Slovenije simbolizira vse vrednote, ki smo jih zapisali v ustavo in za katere smo se pripravljeni zavzemati. Zastava Slovenije simbolizira izjemno enotnost, ki je bila dosežena v postopku osamosvajanja. Umetnost na posnetku je vredna prezira,” je zapisal predsednik Heraldično, genealoško in veksilološkega društva, Heraldica Slovenica. Aleksander Hribovšek.

Dijaki so bili tako ali drugače prisiljeni poslušati zaničevanje lastne države Slovenije. Kdo bo za to odgovarjal?

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več