Pretirane (poletne) cene ljubljanskih lokalov!

Poletje je v polnem razponu. In edina stvar, ki je v Ljubljani cenejša kot recimo v Berlinu, je kava?

Cene sladoleda v nebo, da o zrezku ne govorimo

Marsikdo se dobro spominja, da smo nekoč sladoledne kepice izbirali med klasičnimi okusi – vaniljo, čokolado, jagodo, tudi rum punčem pa lešnikom. Danes pa se klasični okusi skrivajo med ponudbo več deset okusov z nadvse modernimi imeni, ob katerih potrošnik marsikdaj niti ne ve, kaj bo dobil v kornet ali lonček.

V Ljubljani je ponudnikov sladoleda na pretek, temu primerne so tudi cene. V strogem središču prestolnice, v kavarni Zvezda, boste za kepico sladoleda odšteli 1,9 evra, v kolikor si boste zaželeli premium okus, lahko tudi 2,6 evra. Podobne cene sladoledov se gibljejo tudi pri drugih mestnih ponudnikih sladoleda. Cena je seveda odvisna od tega, ali si izberete “navadni” sladoled ali pa se odločite za povsem naravnega, ki je običajno dražji. Razlike se pojavljajo tudi v cenah za mešane kepice, pa v doplačilih različnih vrst kornetov .

slika: Večer

Recimo v kavarni Cacao boste za sladoled plačali 1,9 evra, v kolikor si boste zaželeli “kepico special”, pa 2,7 evra. Kepica, sestavljena iz dveh okusov, stane 2,3 evra. V kavarni Vigò je cena kepice 1,8 evra, mešana kepica pa 2,1 evro. Cene glede okusov sladoleda se med seboj ne razlikujejo. Piše Večer. Cene da dol padeš! Kaj pa Maribor? Mariborčani imajo sladoled zelo radi in so tudi super publika zanj. Mislim, da se spoznajo na sladoled.”  pavi ena od slaščičark. In cene, zmerne. Tudi v nekoliko dražji “Pohorski kavarni”. A še vseeno cene z Ljubljančani ne moremo primerjati.

So pa zasoljene Ljubljanske cene, tudi pri hrani. Zagotovo ene dražjih v Evropi. Za Dunajski zrezek v enem izmed ljubljanskih lokalov je potebno odšteti kar 18 evrov. Take cene zrezka zagotovo nimajo niti na Dunaju?

Toliko o zasoljenih ljubljanskih cenah. A dokler ljudi lahko “molzeš” gre tudi to zelo dobro v promet.

VIR: Večer, družbeno omrežje

M.G.

 

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!