Priče naj bi potrdile. Pavel Rupar je bil leta 2013 obsojen po nedolžnem?

Pavle Rupar

Pavel Rupar, nekdanji poslanec SDS in župan Tržiča, je bil leta 2013 pravnomočno obsojen na zaporno kazen enega leta zaradi zlorabe pravic in položaja v odmevni aferi Aquaplus zaradi domnevnega prejemanja podkupnine.

Nekdanji poslanec in župan Pavle Rupar je bil trn v peti levi politični struji že ob nastopu tako županskega, kot poslanskega mandata. Očitno je globoka država že takrat s svojimi lovkami imela tako moč, da je drugačno misleče elemente skušala utišati na vse možne načine.

Kaj se je v bistvu dogajalo, daljnega leta 2013? Sodišče je takrat odločilo, da je v aferi Aquaplus je Rupar nezakonito pridobil denar. Glede na obsodbo je namreč februarja 2004 od avstrijske družbe Aquaplus, s katero se je občina dogovarjala za gradnjo kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave, prek posrednika dobil 40.000 evrov v gotovini v neki gostilni v Lipnici. 

Ključna priča procesa je bil, sedaj že pokojni Hočan Jurij Pinter, ki je pred smrtjo želel olajšati svojo vest in je nekaterim ljudem (imena hranimo v uredništvu) povedal da je na sodišču krivo pričal in da Rupar ni sprejemal nobene podkupnine. Denar 40.000 evrov, naj bi Pintar (neuradno) zadržal za sebe. Verjetno, kot nagrado. Dokumenti (ček) ki je bil predočen na sodišču, kot dokaz, naj bi bil prav tako ponarejen. Krivo naj bi pričala tudi žena Jurija Pintarja. Na sodišču je takrat pričal tudi Ruparjev sodelavec, ki pa je navedbe Pinterja in njegove žene ovrgel. A sodišče je Pintarju in njegovi ženi verjelo.

se nadaljuje…

Povezane objave

Poglejte kako nestrpni levičarji udrihajo po udeležencih napovedanega četrtkovega shoda

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

1 komentar

Slovenec 33 20. 02. 2023 - 7:10
Nič novega v okupirani državi Sloveniji, kjer vladajo rdeči klerikalci in kjer krivosodje deluje po nalogih rdečih klerikalcev.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več