Primite se za denarnice. Za toliko se bodo podražili vrtci?

Saj ni res pa je. Tudi vrtci se bodo dražili. Še plešete? Tu so izračuni za nekatere mestne občine, kot za mestno občino Maribor. Primite se za denarnice.

Zvišanje cen vrtcev so že napovedali v združenju mestnih občin, ki poziva vlado, da pokrije nastale stroške, v nasprotnem primeru bodo »zaradi nevzdržnega finančnega stanja poslovanja vrtcev prisiljeni v dvig cen« že v februarju. Župani trdijo, da nimajo sredstev za pokritje višjih stroškov dela, ki predstavljajo največji del cene programov vrtcev. 

[color-box color=”blue”] Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je zahteve občin zavrnila kot neutemeljene, saj da država vsaj delno pokrije dvige plač pomočnic vzgojiteljic s tem, ko so pred nekaj meseci sprejeli najvišjo povprečnino doslej, določeno pri 700 evrih. Torej gre ponovno vse na pleča staršev.[/color-box]

Cene bodo recimo dvignili na Ptuju, zaenkrat še ne vedo za koliko, v Murski Soboti za 12%. Ceno vrtcev bodo dvignili krepko v Ljubljani, a še ne vedo za koliko. Povečanje napovedujejo tudi v Celju in Novi Gorici.  Kako visoke bodo cene vrtcev v vseh slovenskih mestnih občinah, če se uresniči napoved o dvigu za 17 odstotkov. Novogoriški starši bi za jasli po takšnem zvišanju plačevali kar 434 evrov. V  Mariboru sedaj starši plačujejo 281,53 evra. Po napovedanem povišanju, bi bila cena vrtca okoli 329,40 evra.

Za primer, najmanj za vrtec plačajo v Murski Soboti 262,71 evra, največ pa v Novi Gorici 371,23 evrov. V Mariboru recimo plačajo 32 evrov manj kot v Ljubljani.

vir: Slovenske novice

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

1 komentar

Pepe Vasjebe 28. 01. 2023 - 8:04
Starši, ki imate otroke v vrtcu, imate dve možnosti: - da plešeste in plešeste in plešeste, - da organizirate protestni shod pred to pokvarjeno, gnilo, in vsega najslabšega možno vlado!
Dodaj komentar